Ga naar hoofdinhoud

2022-11-12 | Tabak Installatietechn./D.O.S. DS1 – HVBS DS1 | 17-23

Matig HVBS wint hard duel in Emmer-Compascuum
Afgelopen zaterdag moest HVBS DS1 op pad naar Emmer-Compascuum, een grensplaats naast Emmen. Op de heenrit reden al enkele auto’s Duitsland in, waaruit bleek dat de scherpte nog niet helemaal aanwezig was. De vraag was of HVBS tijdens de wedstrijd tegen DOS wel de scherpte kon vinden.

Het begin was in ieder geval weifelend. HVBS kwam op achterstand, waarna Aniek Janssen het eerste spakenburgse doelpunt maakte. Tot een stand van 4-4, waarbij Marina Heinen 2 keer scoorde, bleven de ploegen gelijk op gaan. Na deze 4-4 leek HVBS het verschil al te gaan maken. De ploeg kwam op een 4-7 voorsprong en het gaatje leek gemaakt. Maar niets was minder waar: bij HVBS lukte weinig meer en DOS ging er in geloven en kwam zelfs op een 8-7 voorsprong.
Het spel was matig en na de 8-8 van Kayla ter Maten vielen er gedurende een lange tijd amper doelpunten. Keepster Hillegonde van Twillert redde gedurende deze tijd een aantal mooie ballen. Net voor de rust herpakte HVBS zich. Sacha Roelofs wist drie keer te scoren vanaf de hoek en HVBS ging de rust in met een 9-12 voorsprong.

Met deze geruststellende voorsprong ging HVBS de tweede helft in. Maar van rustig handballen was weinig sprake. DOS ging steeds harder spelen en de scheidsrechters traden hier weinig tegen op. HVBS moest echter vooral zelf in de spiegel kijken, want in de eerste minuten van de tweede helft was het één groot foutenfestival. Ballen vielen uit de handen, werden naast de medespeelster gegooid en het spel was erg matig. DOS kwam daarom ook terug tot 12-12. Tot 14-14 bleef het gelijk opgaan, maar hierna stelde HVBS orde op zaken. Jannike Koppelaar hield vele ballen uit het doel en in de aanval werd eindelijk doorgepakt, waar door goals van onder andere Annet van de Vuurst en Mara Wijngaarden een reeks van 5 doelpunten werd neergezet. HVBS kon de wedstrijd eindelijk rustig uitspelen en won uiteindelijk deze veredelde rugbywedstrijd met 17-23.

Aankomende zaterdag speelt HVBS opnieuw uit. In Kudelstaart wordt om 20:00 uur gespeeld tegen Aalsmeer, de hekkensluiter van de competitie.
Dinsdag 22 november speelt HVBS weer thuis, namelijk de bekerwedstrijd tegen US uit Amsterdam. Om 20:30 zullen de handballende spakenburgers proberen de regiofinale van de beker te bereiken.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (5x), Sacha Roelofs (3x), Annet van de Vuurst (3x), Kayla ter Maten (3x), Aniek Janssen (2x), Lisa de Graaf (2x), Lieke Prins (2x), Mara Wijngaarden (2x), Jet Steur (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken