Ga naar hoofdinhoud

2022-11-01 | HVBS DS1 – Fortissimo DS1 | 23-18

HVBS stunt tegen topploeg in landelijke beker

Het kan momenteel niet op voor de dames van HVBS. Nadat afgelopen seizoen het langverwachte kampioenschap in de hoofdklasse werd bewerkstelligt en nu verrassend de tweede divisie wordt aangevoerd, boekte HVBS afgelopen dinsdagavond de wellicht meest spraakmakende overwinning uit de historie van de club. Fortissimo, afgelopen seizoen nog eredivisionist en nu netjes op de tweede plaats in de eerste divisie, werd met 23-18 verslagen.

HVBS moest het vandaag zonder Annet van de Vuurst doen, waardoor Sacha Roelofs vandaag vanaf de linkerhoek startte. Na het openingsdoelpunt van Fortissimo, werd het eerste doelpunt van HVBS gemaakt door Marina Heinen, die uit een penalty wist te scoren. De doelpunten vielen in het eerste kwartier bepaald niet makkelijk, waardoor de stand op dat moment nog slechts 5-4 in het voordeel van HVBS was. Na het eerste kwartier begon HVBS uit te lopen, waarbij het eerst op 7-4 kwam door Lieke Prins en Jet Steur en werd de voorsprong verruimd naar 12-6, door onder andere goals van Mara Wijngaarden en Kayla ter Maten. Fortissimo deed voor rust nog wat terug, waardoor er met 13-8 werd gerust.

Fortissimo zal ongetwijfeld hebben geprobeerd om in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen, maar echt lukken wilde dit niet. HVBS wist veel doelpunten te maken uit de “break” en pakte zo de nodige doelpunten mee, waardoor de voorsprong snel weer 6 doelpunten bedroeg. Fortissimo kwam echter toch weer iets terug en wist de stand naar 18-15 te brengen. Gelukkig wisten onder andere Lisa de Graaf en Sacha Roelofs uit de omschakeling de voorsprong weer uit te breiden, waarbij laatstgenoemde de keeper wist te verschalken met een klein tikje van de stuiterende bal. Na deze 21-15 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en werden de laatste minuten rustig uitgespeeld, waarbij het slotakkoord was voor aanvoerder Marina Heinen, die opnieuw uit de “break” wist te scoren.

HVBS hoefde geen eens haar allerbeste spel op tafel te leggen om te winnen van de ploeg uit Cothen. Wedstrijden in de afgelopen weken tegen DSVD DS2 en VVW waren van een kwalitatief veel hoger niveau en in deze wedstrijden moesten de dames van HVBS veel dieper gaan om de punten te pakken. Fortissimo kende weliswaar in deze bekerwedstrijd enkele afwezigen, maar ondanks dat blijft winnen tegen deze gerenommeerde naam in het dameshandbal een enorm knappe prestatie. Door deze overwinning is HVBS door naar de halve regiofinale. Mogelijke tegenstanders zijn hierin Westsite DS1, VOC DS2 en de winnaar van Houten DS1 tegen US DS1.

Aankomende zaterdag speelt HVBS tegen Bentelo, waarbij het haar koppositie in de tweede divisie zal trachten te verdedigen. Deze thuiswedstrijd wordt om 19:30 in Sporthal ICOON te Amersfoort gespeeld.

Doelpuntenmakers: Marina Heinen (5x), Lieke Prins (5x), Mara Wijngaarden (3x), Jet Steur (3x), Lisa de Graaf (3x), Aniek Janssen (2x) Sacha Roelofs (1x), Kayla ter Maten (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken