Ga naar hoofdinhoud

2022-10-29 | E&O DS2 – HVBS DS1 | 19-23

Foto: Mady by Frome
Volwassen HVBS wint ook in Emmen
Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van HVBS de uitwedstrijd tegen E&O dames 2. E&O, een grote club in de handbalwereld, stond voor de wedstrijd op de tweede plaats in de tweede divisie.
HVBS is tot haar eigen verbazing koploper in deze competitie.
Op het ongebruikelijk vroege tijdstip van 17:20 uur begonnen beide teams aan de wedstrijd in Sporthal Angelslo te Emmen. De in het zwart uitgeruste Spakenburgers kregen in de tweede minuut een penalty, welke Marina Heinen maakte en dus de openingstreffer op het scorebord kwam. De eerste helft ging erg gelijk op, waarbij beide teams afwisselend op voorsprong kwamen. Lieke Prins was in de eerste helft zeer belangrijk voor HVBS, met maar liefst zes doelpunten. Mede daardoor gingen de Spakenburgse dames rusten met een 13-14 voorsprong.
In de tweede helft bleef het lange tijd gelijk opgaan, waarbij ook een periode van tien minuten door beide teams amper werd gescoord.
Vanaf een 16-16 tussenstand maakte HVBS het verschil. Doelpunten van Annet van de Vuurst en Marina Heinen zorgden ervoor dat de stand naar 16-20 ging met nog tien minuten op de klok. HVBS speelde de wedstrijd volwassen uit en ook keepster Jannike van de Vuurst wist nog een penalty te stoppen, iets wat Hillegonde van Twillert in de eerste helft ook al deed.
De 19-22 van Aniek Janssen was alweer het honderdste doelpunt dit seizoen voor HVBS en het slotakkoord was uiteindelijk van Tess van Zoeren, die de eindstand bepaalde op 19-23.
Door deze overwinning blijft HVBS aan kop en heeft het twee punten voorsprong op drie achtervolgers. Volgende week speelt HVBS in Amersfoort tegen Bentelo en hoopt het haar zegereeks voor te zetten. Echter, doordeweeks speelt HVBS een op het oog mooi bekeraffiche tegen Fortissimo uit Cothen. De nummer twee van de eerste divisie komt dinsdag op bezoek in Sporthal de Stormvogel. HVBS hoopt op een grote support om mogelijk een enorme stunt te kunnen waarmaken.
Aanvang is om 20:30 uur, de verplichte entree bij bekerwedstrijden is € 2,-.
Doelpuntenmakers:
Lieke Prins (8x), Marina Heinen (7x), Aniek Janssen (3x), Annet van de Vuurst (1x), Jet Steur (1x), Lisa de Graaf (1x), Tess van Zoeren (1x) en Mara Wijngaarden (1x).
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken