Ga naar hoofdinhoud

2022-10-22 | HVBS DS2 – Fortissimo DS2 | 15-23

Dames 2 verliest tegen ervaren Fortissimo

Afgelopen zaterdag speelde het nieuwe dames 2 hun tweede competitiewedstrijd tegen Fortissimo DS2. Nadat vorige week was verloren, bleek dat dames 2 naast de normale trainingen ook meer de koppen dezelfde kant op moest krijgen. Dit werd deze week gedaan en daardoor had dames 2 naast het streven naar een goed resultaat voor deze zaterdag een nieuw doel: als team spelen en de positiviteit op het veld behouden, want dan komen de resultaten uiteindelijk vanzelf.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd was het inkomen voor beide teams. Er werd weinig gescoord en er was hier en daar nog balverlies. Uiteindelijk wist Fortissimo deze status quo te doorbreken en maakte het ene na het andere doelpunt. In korte tijd kwam het op een 2-8 voorsprong. Dames 2 wist dat de dekking beter moest en dat er systemen gespeeld moesten worden. Dit gebeurde en ze kwam terug tot 9-11 aan het einde van de eerste helft. Trainer/coach Walter vertelde dat hij tevreden was over de positiviteit en dat er steeds beter handbal werd getoond. Alleen moesten de ballen nu het net nog raken in plaats van de paal. Er werden wat tips gegeven voor de dekking en zo ging dames 2 met volle moed de tweede helft in.

De tweede helft startte gelijkwaardig. Zo scoorde Dames 2 met een paar mooie aanvallen maar ook Fortissimo wist doelpunten te pakken met hun goede samenspel met de cirkel. Tegen het einde van de wedstrijd liep Fortissimo weer uit. Hierna deed dames 2 er alles aan om het verschil zo klein mogelijk te houden maar de ervaring van Fortissimo was genoeg om het verschil te behouden.

Zo eindigde de wedstrijd in 15-23 in het voordeel van Fortissimo.

Het was een leuke en leerzame wedstrijd om te zien. Dames 2 gaat het aankomende zaterdag opnemen tegen BDC/LHV DS1 en het team zal alles erop zetten om in deze derby 2 punten mee naar huis te nemen! Aanvang 19:10 in Soest.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken