Skip to content

2022-10-08 | D.S.V.D. DS2 – HVBS DS1 | 26-27

HVBS wint in laatste minuut van DSVD

Zaterdag 8 oktober stond de eerste uitwedstrijd dit seizoen op de planning. Tegenstander was D.S.V.D. dames 2 en vooraf werd eerst nog de eredivisiewedstrijd door het eerste team van D.S.V.D. gespeeld.

HVBS startte sterk aan de wedstrijd door twee doelpunten van Marina Heinen. Na de 1-2 van D.S.V.D. liep HVBS verder uit naar een voorsprong van 2-7. Mara Wijngaarden, Aniek Janssen en Annet van de Vuurst zorgden voor de uitbouw van deze voorsprong. Vanaf toen werden de sterke krachten die eerst nog meededen bij D.S.V.D. dames 1 in het veld gezet en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. HVBS had moeite om door de verdediging heen te komen en D.S.V.D. scoorde een stuk makkelijker en kwam terug tot 9-11. Dit zette door en ondanks een aantal goede reddingen van Hillegonde van Twillert werd er helaas te weinig gescoord vanaf Spakenburgse zijde, zodat de ruststand 16-14 was in het voordeel van de thuisploeg.

Trainer Bessel Grift benadrukte in de rust dat ondanks dat er weinig viel te verliezen tegen een halve eredivisieploeg, er wel teveel persoonlijke fouten werden gemaakt en dit moest worden verbeterd. De tweede helft ging van start en de tweede helft leek hetzelfde te gaan als het einde van de eerste helft. D.S.V.D. was sterker en kwam op een 18-14 voorsprong. HVBS toonde veerkracht onder leiding van het opbouwblok Lieke Prins, Aniek Janssen en Marina Heinen en sterk keeperswerk van Jannike Koppelaar. De wedstrijd draaide om en HVBS kwam bij 21-22 weer op voorsprong. Lisa de Graaf breidde deze voorsprong uit met een doelpunt vanuit de hoek en de wedstrijd bleef op en neer gaan. HVBS kwam voor met 24-26, maar met nog 20 seconden gaan wist DSVD de gelijkmaker te maken. In een alles-of-niets poging scoorde aanvoerder Marina Heinen het winnende doelpunt: 26-27 voor HVBS. HVBS mag enorm trots zijn op dit resultaat en staat na twee speelronde verrassend bovenaan!

Aankomende zaterdag speelt HVBS tegen Quintes/VVW om 19:15 uur. In de Stormvogel zal de ploeg er alles aan doen om de koppositie te behouden.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (10x), Aniek Janssen (5x), Lieke Prins (4x), Annet van de Vuurst (3x), Mara Wijngaarden (2x), Lisa de Graaf (2x), Tess van Zoeren (1x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken