Ga naar hoofdinhoud

2022-10-04 | Bekerwedstrijd | HVBS DS1 – Green Park/Handbal Aalsmeer DS1 | 22-18

Bekerwedstrijd tegen Aalsmeer prooi voor HVBS
Zonder al teveel moeite heeft HVBS dames 1 afgelopen dinsdag de bekerwedstrijd tegen Green Park/Handbal Aalsmeer dames 1 gewonnen. Aalsmeer, ook uitkomend in de tweede divisie, was vorig jaar ook al de tegenstander in de beker en toen werd er met 31-19 gewonnen door HVBS. Ook dit seizoen won HVBS, al ging het deze keer iets moeizamer.
De openingsfase ging gelijk op, waarbij HVBS steeds 1 doelpunt voorkwam. Sterkhouders waren in deze periode Marina Heinen en Lieke Prins, die beiden verschillende keren wisten te scoren. Vanaf een 6-5 voorsprong wist HVBS de marge te vergroten naar 9-6, waar ook Prins en Heinen weer hun doelpunten meepakten.
Aalsmeer wist zich iets te herpakken, maar desondanks ging HVBS rusten met een 13-9 voorsprong, waarbij onder andere Nathalie Hopman en Mara Wijngaarden hun doelpunten nog wisten mee te pikken. Ook keepster Hillegonde van Twillert deed een duit in het zakje, door vele belangrijke reddingen.
De tweede helft was eigenlijk van een ietwat minder niveau. Lang bleef het verschil rond de vier doelpunten hangen, wat te danken was aan mooie doelpunten van Annet van de Vuurst en reddingen van Jannike Koppelaar. De wedstrijd kabbelde voort en uiteindelijk wist HVBS een voorsprong te pakken van 22-15. Door enkele twee minuten tijdstraf in de laatste minuten van de wedstrijd kwam Aalsmeer nog terug tot 22-18, wat uiteindelijk de eindstand zou zijn.
Zonder groots te spelen wint HVBS hiermee wederom van Aalsmeer en gaat het door naar de volgende ronde in de beker.
Aankomende zaterdag spelen de dames alweer, tegenstander is dan DSVD dames 2 uit Deurningen. Aanvang is om 20:30 in Sporthal ’t Hoge Vonder.
Doelpunten:
Marina Heinen 7x, Lieke Prins 5x, Aniek Janssen 4x, Mara Wijngaarden 2x, Annet van de Vuurst 2x, Nathalie Hopman 1x, Kayla ter Maten 1x
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken