Skip to content

2022-10-01 | HVBS DS1 – OBW DS1 | 29-15

HVBS dames 1 maakt winnend debuut in de tweede divisie

Op zaterdagavond 1 oktober stond voor HVBS de eerste officiële wedstrijd in de tweede divisie op het programma. OBW was de tegenstander en dit team is een oude bekende uit de hoofdklasse van vorig jaar.

Nadat pupil van de week Jasmijn Hartog uit de F1 een mooi doelpunt had gemaakt, begon de wedstrijd. Annet van de Vuurst opende de score vanuit een snelle aanval vanaf de hoek. HVBS wist in het begin geen gat te slaan, doordat er te gehaast werd gespeeld, waardoor het gelijk opging tot 6-6. De aanvallen waar wel de tijd werd genomen eindigden wel vaak in mooie doelpunten, onder andere van Sacha Roelofs, Lieke Prins en Marina Heinen. Uiteindelijk wist HVBS wel een klein gat te slaan door uit te lopen naar 12-9 en hiermee ging de teams ook de rust in.

De puntjes werden op de ‘i’ gezet in de rust en de tweede helft ging van start. HVBS herpakte zich door gefocust te handballen en dit resulteerde al snel in een voorsprong van 18-11 van HVBS, waarbij onder andere de jonge speelster Kayla ter Maten haar doelpunten meepakte. HVBS liet aan OBW zien dat de punten in Spakenburg zouden blijven en ging door met scoren. Er werden mooie snelle aanvallen gespeeld en dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 29-15. Hierdoor zijn de eerste twee punten in de tweede divisie binnen.

Aankomende dinsdag speelt HVBS DS1 in de bekerwedstrijd tegen Aalsmeer DS1. Vorig jaar speelde HVBS DS1 ook tegen Aalsmeer DS1 in de beker. Er werd toen overtuigend gewonnen met 31-18. Toen speelde Aalsmeer DS1 nog in de 1ste divisie. Hopelijk kunnen wij deze overwinning nogmaals op papier zetten. Kom daarom ons allemaal a.s. dinsdag om 20:30u in de Stormvogel aanmoedigen. Ter info: bij bekerwedstrijden is een entreeheffing van € 2,- verplicht.

Doelpuntenmakers:
Annet van de Vuurst (1x), Sacha Roelofs (1x), Marina Heinen (11x) Lieke Prins (5), Kayla ter Maten (4x), Nathalie Hopman (1x), Mariëlle van den Akker (2x), Mara Wijngaarden (4x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken