Skip to content

2022-05-10 | HVBS DS1 – OBW DS1 | 23-19


HVBS blijft ook tegen nummer twee OBW ongeslagen
Afgelopen dinsdag 7 mei stond de inhaalwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst OBW op het programma. Voor de ranglijst maakte deze topper niets meer uit, maar beide teams waren er op gebrand om van elkaar te winnen. Na het gelijke spel van afgelopen zaterdag wisten de dames van HVBS dat er wat recht te zetten was.
HVBS begon de wedstrijd gefocust en schoot uit de startblokken, waardoor HVBS op een voorsprong kwam van 7-1 met mooie doelpunten van Lieke Prins en Annet van de Vuurst en door goed keeperswerk van Hillegonde van Twillert. Het was vanzelfsprekend dat met deze voorsprong en het einde van het seizoen in zicht alle speelsters van trainer Bessel Grift speeltijd kregen, wat er soms voor zorgde dat het spel wat onwennig was en OBW iets terug kon komen. HVBS ging de rust in met een stand van 12-8.
De tweede helft ging van start en HVBS begon minder gefocust, waardoor OBW wist terug te komen tot een stand van 12-10. HVBS wist zich te herpakken en wist meerdere malen geen tegendoelpunt te krijgen door goed keeperswerk van Jannike Koppelaar en goed verdedigingswerk. Ook Tess van Zoeren en Kayla ter Maten wisten een doelpunt mee te pakken. Uiteindelijk wist HVBS de wedstrijd te controleren en werd de wedstrijd gewonnen met een eindstand van 23-19.
Wij wensen de dames van OBW nog succes in de promotiewedstrijden die zij nog tegemoet gaan, waardoor wij OBW mogelijk volgend jaar in de tweede divisie weer zullen zien.
Aanstaande zaterdag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op de planning. Tevens is dit de laatste wedstrijd voor HVBS in de landelijke hoofdklasse. Er wordt gespeeld om 20:25 in sporthal de Kuil. Hopelijk zien we jullie zaterdag om ons voor de laatste keer dit seizoen aan te moedigen.
Doelpuntenmakers:
Jet Steur (5x)
Lieke Prins (5x)
Annet van de Vuurst (4x)
Mariëlle van den Akker (2x)
Marina Heinen (2x)
Kayla ter Maten (1x)
Nathalie Hopman (1x)
Renske van Hofslot (1x)
Sacha Roelofs (1x)
Tess van Zoeren (1x)
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken