Ga naar hoofdinhoud

2022-05-07 | Vido DS1 – HVBS DS1 | 23-23

Te veel ontspanning bij HVBS na kampioenschap
Na het mooie kampioensfeest moest HVBS afgelopen zaterdag weer aan de slag. Dit keer was Vido de tegenstander, waar HVBS thuis nog met 31-18 van wist te winnen. Vanwege een aantal afwezigen werden er 3 meiden van de A-jeugd meegevraagd. De uitleg in de kleedkamer van trainer/coach Bessel was duidelijk: speel jullie eigen spel en ondanks dat we al kampioen zijn graag wel ongeslagen blijven.

Helaas nam HVBS de onrust die er in de kleedkamer was mee het veld op. In de eerste minuut kreeg Vido een penalty die ze wisten te benutten en keek HVBS tegen een achterstand aan. Na een aantal minuten wist ook HVBS het net te vinden via Jet Steur. Halverwege de eerste helft wist HVBS op een gelijke stand te komen, door onder andere mooie stops van keepster Hillegonde van Twillert en een doelpunt van A-jeugd speelster Lisa de Graaf. Eén minuut voor de rust wist Sacha Roelofs het weer gelijk te maken naar 11-11. Helaas kon HVBS dit niet vasthouden en was de ruststand 12-11 in het voordeel van Vido.

In de kleedkamer was al snel duidelijk dat HVBS de focus weer moest pakken en ervoor moest gaan knokken. Systemen moesten beter gelopen worden en er diende goed gekeken worden naar wat de keeper deed.

Annet van de Vuurst wist deze focus goed te pakken en zorgde ervoor dat binnen een minuut de stand weer gelijk was. De strijdlust was weer terug en HVBS wist via Nathalie Hopman voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Keepster Jannike Koppelaar wist een belangrijke penalty te keren. HVBS kon dit alleen niet vasthouden en Vido wist terug te komen tot een stand van 23-23. Bijna gaf HVBS ook nog het gelijkspel weg, maar gelukkig wist keepster Jannike Koppelaar de laatste break tegen te houden waardoor de eindstand 23-23 bleef.

Aankomende dinsdag is de een na laatste wedstrijd van dit seizoen. Er wordt gespeeld tegen OBW om 20.30 uur in sporthal de Stormvogel.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (10x)
Jet Steur (6x)
Annet van de Vuurst (2x)
Nathalie Hopman (2x)
Sacha Roelofs (1x)
Mariëlle van den Akker (1x)
Lisa de Graaf (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken