Ga naar hoofdinhoud

2022-04-23 | HVBS DS1 – WeHaVe DS1 | 32-26

HVBS wint in bomvolle sporthal
Afgelopen zaterdag stond WeHaVe op het programma voor de dames van HVBS. Twee weken geleden namen de teams het ook al tegen elkaar op en toen werd door HVBS gewonnen met 17-24. Coach Bessel Grift noemde weer de belangrijke punten in de kleedkamer. Lef, plezier en vooral rust in de koppen houden. Gewoon lekker het eigen spel spelen en vooral de eigen kansen afmaken.
Na het fluitsignaal begonnen de teams aan de wedstrijd in een goed gevulde sporthal de Stormvogel. Vanaf minuut 1 werden er 2 of zelfs 3 opbouwers van HVBS vastgezet. Hierdoor begon de wedstrijd rommelig aan de kant van HVBS. De wedstrijd ging lang gelijk op, waarbij van de zijde van HVBS de mooie afstandsschoten van Nathalie Hopman en Denise de Graaf opvielen. Toch wist HVBS al snel onder de truc van WeHaVe-trainer Fried Strik uit te komen en kwam HVBS langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Een aantal breaks van de hoekspeelsters hielpen hier weer bij en ook keeper Hillegonde van Twillert hield een aantal ballen goed uit het doel. Uiteindelijk was de ruststand 16-13 in het voordeel van HVBS.

In de rust werd er besproken dat HVBS rustig de voorsprong moest gaan uitbouwen. De dames moesten vooral via snelheid blijven spelen en de verdediging dicht houden.
In de tweede helft staat HVBS al snel in ondertal, vanwege een twee-minuten tijdstraf. Maar door mooie doelpunten van Sacha Roelofs behoud HVBS toch de voorsprong en breidt deze daarna gestaag uit. HVBS kan lekker vrijuit handballen en weet zelfs meer dan 30 keer te scoren. WeHaVe kan op het einde van de wedstrijd nog iets terugkomen, vooral doordat de speelsters van HVBS kort voor het eindsignaal al weten dat concurrent OBW de punten heeft laten liggen en ze dus volgende week kampioen kunnen worden. De focus is logischerwijs iets verslapt. De einduitslag is 32-26 in het voordeel van HVBS.
Dit betekent dat HVBS aankomende zaterdag in het eigen Spakenburg al kampioen kan worden. Een overwinning is genoeg voor het begeerde kampioenschap.

HVBS nodigt een ieder uit om zaterdag deze kampioenswedstrijd te komen aanschouwen. De wedstrijd zal om 19:20 uur starten, in de Stormvogel aan de blauwe kant van de Westmaat. Mochten de dames deze wedstrijd tegen DFS Arnhem weten te winnen, zullen zij aansluitend ook in deze sporthal worden gehuldigd.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen 6x
Sacha Roelofs 6x
Nathalie Hopman 5x
Annet van de Vuurst 3x
Denise de Graaf 3x
Jet Steur 3x
Lieke Prins 3x
Mariëlle van den Akker 3x

[simple_google_photos_grid album-url=”https://photos.app.goo.gl/qbEjxC8Gq35UHpPc7″ number-photos=”999″ number-photos-per-row=”4″ cache-interval=”120″] Link naar: Google album

Fotografie: Niels van Kesteren
Link naar Google Photo’s

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken