Ga naar hoofdinhoud

2022-04-09 | WeHaVe DS1 – HVBS DS1 | 17-24

HVBS wint relatief simpel van WeHaVe 
Na een week rust door corona binnen het team mochten de dames van HVBS afgelopen zaterdag afreizen naar Weesp voor een wedstrijd tegen WeHaVe. In de kleedkamer voor de wedstrijd benadrukte coach Bessel Grift dat er tegen deze ploeg gespeeld moest worden met vertrouwen en plezier. Hij wilde dat de dames zouden uitstralen dat zij hier kwamen voor de winst en niks anders.

Na het fluitsignaal, wat even duurde door technische problemen, begon HVBS met de juiste scherpte aan de wedstrijd. Al snel werd er een mooi doelpunt gescoord door Mariëlle van den Akker die een prachtige bal kreeg aangespeeld van keepster Hillegonde van Twillert. De doelpunten bleven vallen door prachtige schoten van Marina Heinen en Jet Steur, wat de stand op 2-8 bracht in het voordeel van HVBS.
Aan het einde van de eerste helft verslapte HVBS iets in hun eigen spel en zo wisten de dames van WeHaVe een aantal keren achter elkaar te scoren, waardoor ze dichter bij HVBS in de buurt kwamen: 6-9. Gelukkig wisten linkerhoekspeelsters Sacha Roelofs en Annet van de Vuurst mooie doelpunten te maken om zo met een stand van 8-11 de rust in te gaan.

In de rust werd duidelijk dat we de focus weer op moesten pakken en minder voor de moeilijke ballen moesten gaan. Bepaalde tactieken werden herhaald en vol vertrouwen stapten de dames van HVBS de tweede helft in.

Het spel startte iets wat slordig, waardoor de tegenstander WeHaVe terug kon komen tot een gelijke stand van 12-12. Gelukkig werd HVBS langzaam maar zeker steeds weer wat sterker, mede door Jet Steur die een aantal keren mooi wist te scoren. Ook wist Marina Heinen een penalty mee te pakken en de score op 16-20 te brengen. Doormiddel van mooie samenwerkingen en spelen als een team werd de wedstrijd besloten op een eindstand van 17-24 in het voordeel van HVBS.

Aankomend weekend is HVBS vrij. Op dinsdag 19 april speelt HVBS haar volgende wedstrijd thuis tegen Overwetering DS1.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (9x)
Jet Steur (6x)
Mariëlle van den Akker (4x)
Annet van de Vuurst (2x)
Lieke Prins (1x)
Nathalie Hopman (1x)
Sacha Roelofs (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken