Ga naar hoofdinhoud

2022-03-26 | Westlandia DS2 – HVBS DS1 | 18-27

HVBS terug op het goede spoor
Afgelopen zaterdagavond speelde HVBS in Naaldwijk de wedstrijd tegen Westlandia DS2. Na het gelijkspel van vorige week, was dit een belangrijk moment om weer de juiste scherpte op te pakken. Vanuit de coach werd in de voorbespreking meegegeven vooral met lef en vertrouwen de wedstrijd in te gaan.
De meiden begonnen met scherpte en focus, en in de eerste tien minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. Daarna volgde een slordige fase met balverlies, te snelle afronding en te weinig overtuiging in de dekking. Dit gaf Westlandia de kans om uit te lopen tot een voorsprong van 8 – 5 na 15 minuten spelen. HVBS bleef rustig en via doelpunten van Mariëlle van den Akker en Nathalie Hopman kwam de ploeg weer dichterbij. Na 20 minuten werd Jet Steur in het spel gebracht en met veel power kantelde zij de wedstrijd door met 3 doelpunten de achterstand om te buigen in een voorsprong naar 10 – 11. Uiteindelijk ging HVBS met een voorsprong van 12 – 13 de rust in.
De tweede helft kwam HVBS met veel energie en overtuiging uit de kleedkamer. In de eerste minuten ging het nog even gelijk op. Maar al snel voerde HVBS de snelheid op. Jet Steur en Marina Heinen wisten vanuit de tweede lijn volop te scoren en halverwege de tweede helft stond het  16 – 19. Het vertrouwen groeide en de dekking stond helemaal dicht. Maud ter Haar, normaal keepend bij de A1, wist bovendien twee 7-meterworpen te stoppen. Met belangrijke breaks van Mariëlle van den Akker en Annet van de Vuurst werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 17 – 26. De debuterende jeugdspeelster Tess van Zoeren wist in de laatste minuten ook nog te scoren, waardoor de eindstand 18 – 27 was. HVBS speelde een krachtige tweede helft en ging met een grote glimlach het veld af.
Op naar volgende week, thuis tegen nummer twee OBW!

Doelpuntenmakers:
Lieke Prins (5x)
Mariëlle van den Akker (5x)
Marina Heinen (5x)
Jet Steur (5x)
Annet van de Vuurst (3x)
Nathalie Hopman (2x)
Sacha Roelofs (1x)
Tess van Zoeren (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken