Skip to content

2022-03-19 | Nieuwegein DS1 – HVBS DS1 | 17-17

HVBS wint en verliest 1 punt
Na de inhaalwedstrijd afgelopen woensdag in Broekland vertrokken de speelsters van HVBS zaterdagavond vol goede moed naar Nieuwegein. In de kleedkamer werden duidelijke opdrachten gegeven en een korte terugblik naar de thuiswedstrijd, waar de dames van HVBS tegen zichzelf stonden te spelen. Dit moest anders! Plezier, lef in het veld en beleving in en naast het veld zijn ongeveer de huisregels geworden. Deze mochten ook deze avond niet ontbreken en nadat de opstelling duidelijk was kon HVBS beginnen aan de wedstrijd.
HV Nieuwegein kwam in de eerste minuut gelijk met een openingstreffer. Marina Heinen kwam direct terug met een antwoord, 1-1. HVBS staat in het begin van de wedstrijd direct scherp in de dekking en verovert de bal. Hierdoor kon Keepster Hillegonde van Twillert een mooie lange bal spelen op Annet van de Vuurst, zij zorgde voor de eerste voorsprong van 1-2. Deze voorsprong was echter gauw verdwenen en na 10 minuten staat HVBS met 6-3 achter.  Net als in de vorige wedstrijd, amper een maand geleden, zijn de teams gewaagd aan elkaar. Hillegonde van Twillert houdt belangrijke ballen tegen en Marina Heinen zorgt na 16 minuten voor de aansluiting middels de 6-4. HVBS kijkt tegen een achterstand en komt in de aanval niet uit de verf. Wel staat de dekking als een huis en proberen de dames hier rust en kracht uit te putten. HVBS weet voor de rust nog net twee ballen in het netje te hangen, waardoor de dames zich terug trekken naar de kleedkamer met een 8-6 achterstand.
Na een openingstreffer na de rust van Denise de Graaf, scoort Nieuwegein gelijk weer met een tegentreffer. HVBS komt meteen weer met een tegengeluid, alleen valt de bal eerst tegen de paal en wordt daarna nog een schot gestopt door de keepster van Nieuwegein. Waar het bij Nieuwegein allemaal lukt en goedgekeurd wordt, lukt het bij HVBS niet en worden overtredingen snel bestraft. In de eerste tien minuten van de tweede helft viert vooral Nieuwegein haar doelpunten, waardoor de tussenstand 12-8 is. HVBS moet een stapje erbij doen en dit gebeurd ook. Nathalie Hopman weet mooi vanuit het midden te scoren, waardoor HVBS dichterbij komt. De dekking blijft sterk en weet de bal te onderscheppen en geeft Mariëlle van den Akker de ruimte voor een break: 12-11 en een minuut later weet Marina Heinen de stand gelijk te trekken door een mooie assist van Sacha Roelofs via de paal.
Nieuwegein krijgt even geen ruimte om te scoren door goed keeperswerk van Jannike Koppelaar en HVBS weet op voorsprong te komen: 14-16. Door het geven van een penalty, die Hillegonde van Twillert eerst ijzersterk uit het doel houdt maar rechtstreeks in de handen van een speelster van Nieuwegein terecht komt. Hierdoor scoort Nieuwegein in de rebound een doelpunt, wat op dat moment de 17-16 is. Met nog één minuut te spelen kijkt HVBS weer tegen een achterstand aan. In de laatste minuut krijgt HVBS een penalty, de laatste kans om de stand gelijk te trekken. Lieke Prins wint zelfverzekerd van de keeper en zorgt voor de 17-17, al moet Jannike Koppelaar er in de laatste seconden nog aan te pas komen om deze stand te behouden. Er is een gemengde blijdschap bij de dames van HVBS. Lang tegen een achterstand aangekeken en goed terug geknokt, maar helaas wel het eerste puntverlies van het seizoen.
Helaas moet HVBS na de wedstrijd afscheid nemen van Yaël ter Haar. Yaël wordt deze week geopereerd aan haar kruisband en zal voorlopig druk zijn met revalideren. Zonder Yaël zal HVBS aanstaande zaterdag het opnemen tegen Westlandia DS2. Aanvang in Naaldwijk is om 20:00 uur.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (9x)
Annet van der Vuurst (3x)
Sacha Roelofs (2x)
Denise de Graaf (1x)
Lieke Prins (1x)
Nathalie Hopman (1x)
Mariëlle van den Akker (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken