Skip to content

2022-03-16 | Nijhof/Broekland DS1 – HVBS DS1 | 13-28

HVBS blijft ongeslagen
Op de helft van een pittige week waarin maar liefst 3 wedstrijden gespeeld worden, speelde HVBS woensdagavond 16 maart een verre uitwedstrijd tegen Nijhof/Broekland DS1.
De drie kernwoorden: plezier, beleving en overtuiging stonden centraal in de voorbespreking van coach Bessel Grift. Plezier in het spel, beleving op, en vanaf de bank en overtuiging in de afronding. Nijhof/Broekland had alle thuisduels nog weten te winnen, het doel was om deze streak te doorbreken. Broekland staat bekend als een harde ploeg waar HVBS mentaal sterk tegen moesten blijven.
HVBS begon sterk met een openingstreffer en twee breaks van Annet van de Vuurst en Nathalie Hopman en liep zo direct uit naar 0-3. Broekland had het zichtbaar moeilijk tegen de sterke dekking van HVBS, maar wist via de hoekspeelster toch tot scoren te komen. HVBS maakte een aantal verdedigende acties welke meerdere keren bestraft werden met een kaart of tijdstraf. Dit zorgde er echter alleen maar voor dat HVBS scherper werd. HVBS bleef handballend de baas en wist de voorsprong al snel uit te bouwen, wat resulteerde in een ruststand van 6-15 in Spakenburgs voordeel.
In de rust werd besproken dat HVBS deze lijn door moest trekken. Er werden nog wat afspraken opnieuw doorgenomen en daarmee kon de tweede helft van start gaan.
Zo was het Lieke Prins die het eerste doelpunt maakte van de tweede helft gevolgd door een mooie bal via de verdediging door Denise de Graaf. Het licht bij Broekland leek gedoofd te zijn nadat Sacha Roelofs onmogelijke hoekballen erin begon te gooien. De wedstrijd leek gespeeld maar door een aantal tijdstraffen die eindigden in een rode kaart voor Mara van Wijngaarden kwam Broekland toch nog een aantal keer tot scoren. Het eindresultaat mocht er ondanks de tijdstraffen zeker zijn: de wedstrijd werd afgesloten in het voordeel van HVBS met een stand van 13-28. Speciale aandacht mag nog naar keepers Hillegonde van Twillert en Jannike Koppelaar, die een aantal knappe reddingen maakten waardoor slechts 13 tegendoelpunten geïncasseerd werden.
Komende zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op de planning. Er wordt om 21.00 tegen Nieuwegein gespeeld in sporthal Galecop. U bent van harte welkom om ons daar aan te moedigen!
Doelpuntenmakers:
Annet van de Vuurst (5x)
Lieke Prins (5x)
Jet Steur (5x)
Sacha Roelofs (4x)
Mariëlle van den Akker (3x)
Marina Heinen (2x)
Mara Wijngaarden (2x)
Nathalie Hopman (1x)
Denise de Graaf (1x)
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken