Ga naar hoofdinhoud

2022-03-05 | HVBS DS1 – Green Park/Handbal Aalsmeer DS2 | 27-20

Zes punten in drukke week voor HVBS
Zaterdag 5 maart ontving HVBS Green Park/Handbal Aalsmeer DS2. De heenwedstrijd eindigde in een 10-23 overwinning voor HVBS, maar HVBS was gewaarschuwd want Aalsmeer won de laatste 3 wedstrijden en voor HVBS was het alweer de derde wedstrijd in acht dagen tijd. De vermoeidheid was dus ondertussen wel aanwezig.
In de voorbespreking was het plan van trainer/coach Bessel: plezier hebben, speel met overtuiging en vooral met snelheid. Aalsmeer staat bekend als een wat trage ploeg waarbij je langer staat te verdedigen dan dat je aanvalt. De opdracht was dus duidelijk: laat je niet in slaap sussen, blijf actief in de dekking en blijf je eigen spel spelen.
Pupil van de week Valerie van Twillert mocht de wedstrijd openen en scoorde de bal prachtig in de bovenkant van de goal.
Aalsmeer kwam in de eerste minuut direct op voorsprong en het duurde even voordat HVBS tot scoren kwam. Uiteindelijk in de 2e minuut was het Jet Steur die de eerste maakte voor HVBS. De thuisploeg was nog niet wakker en duurde ook zeker 10 minuten voordat er overtuiging in het spel kwam. HVBS stond een tijd achter en dit bouwde Aalsmeer uit tot 7-10. Dit moest beter en het ging uiteindelijk ook beter. HVBS vocht zich terug en wist de stand om te buigen door mooie goals van Lieke Prins en een break van Mariëlle van den Akker, waardoor de ruststand 13-10 bedroeg.
In de rust kwam de conclusie dat HVBS niet haar eigen spel speelde en dat de vooraf gemaakte afspraken niet werden nagekomen. Verdedigend moest HVBS slimmer zijn en aanvallend minder gehaast spelen. Met goede moed en bemoedigende coachende woorden van Bessel was het tijd voor HVBS om over Aalsmeer heen te walsen.
In de 2e helft startte HVBS beter en werd de voorsprong uitgebreid naar 16-10, door op snelheid mooie aanvallen te spelen met Marina Heinen en een break van Annet van de Vuurst. Wel was de linkerhoek van Aalsmeer op schot en schoot zij de bal een aantal keer mooi in de goal, waardoor Aalsmeer in de wedstrijd bleef en terugkwam tot 16-14. HVBS wist ruim vijf minuten niet te scoren, maar gelukkig wist Lieke Prins dit te doorbreken en kwam HVBS weer los. Door slim spel en met snelheid bleven uiteindelijk de punten in Spakenburg. De eindstand was 27-20, waarbij nog te noemen valt dat Jet Steur een paar keer door een prachtige aanval door de verdediging kon vliegen en zich wist te belonen met doelpunten.
Aankomende zaterdag speelt HVBS tegen Houten, één van de uitdagers voor de koppositie deze competitie. Aanvang is om 21:05 uur in Sporthal de Stormvogel.

Doelpuntmakers:
Lieke Prins (7x)
Jet Steur (5x)
Annet van de Vuurst (4x)
Marina Heinen (4x)
Mariëlle van den Akker (3x)
Sacha Roelofs (2x)
Denise de Graaf (1x)
Naomi Zwaan (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken