Ga naar hoofdinhoud

2022-03-01 | OBW DS1 – HVBS DS1 | 24-29

HVBS verstevigt koppositie met overwinning in topper
Dinsdag 1 maart mocht HVBS DS1 op pad naar Zevenaar voor de tweede competitiewedstrijd na de verlengde winterstop, tegen de nummer 2 OBW DS1. Tijdens de voorbespreking zei trainer en coach Bessel Grift:’ Wat jullie ook doen, jullie gaan als koploper naar huis. Maar zorg ervoor dat jullie vooral plezier hebben en laat zien waar jullie de afgelopen weken zo hard voor gewerkt hebben.’ De dames van HVBS DS1 namen echter niet genoegen met alleen plezier en gingen vol voor de overwinning in deze kraker.
Na een goede warming up en een goed applaus van een tiental meegekomen supporters uit Spakenburg ging de wedstrijd van start. Startend in de verdediging moest HVBS eerst nog even wakker worden. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel voor OBW. HVBS liet zich niet kennen en speelde een snelle tegenaanval, met een prachtige pass naar de linkerhoek Sacha Roelofs, die de bal strak in de kruising legde en het eerste doelpunt voor HVBS liet aantekenen. OBW nam daarna toch weer de leiding, maar HVBS kon steeds vaker een weg door de verdediging van OBW vinden en liet de wedstrijd gelijk opgaan. De jarige Nathalie Hopman wist de eerste voorsprong voor HVBS te noteren via 6-7. Toch bleef de rest van de eerste helft moeizaam verlopen.
Met 2 keer een twee minuten tijdstraf tegen en dus tijdelijk slechts 4 speelsters in het veld was het hard werken. Desalniettemin wist HVBS in ondertal de dames om OBW op genoeg afstand te houden. Lieke Prins, Marina Heinen en Denise de Graaf konden het net nog een aantal keer te vinden met een paar goede onderhandse-en afstandsschoten.
Hiermee wist HVBS op voorsprong te blijven maar lukte het niet om het gat groter te maken. Er werd nog een doelpunt gemaakt via mooi samenspel tussen cirkelspeelster Mara Wijngaarden en Nathalie Hopman, waardoor HVBS met drie doelpunten voorsprong leek te gaan rusten. Vlak voor de zoemer wist OBW echter nog één keer te
scoren en daarmee eindigde de eerste helft met 14-16 in het voordeel van HVBS.
In de rust werd door trainer Grift duidelijk gemaakt dat het verdedigend niet slecht ging, maar dat de speelsters zich wel aan de gemaakte afspraken moesten houden om geen onnodige doelpunten tegen te krijgen. Aanvallend gezien was het duidelijk: dit moest gewoon beter. HVBS maakte het zichzelf te moeilijk en moest gewoon haar eigen spel gaan spelen.
Vol overtuiging ging de wedstrijd weer van start. Het ging weer gelijk op maar het eerste doelpunt van de tweede helft was voor HVBS, 14-17. OBW was gebrand om te winnen en dat uitte zich sterk in hun verdedigende spel.
Nathalie Hopman was weer op dreef en schoot de bal strak in de kruising 17-20. Na een zware overtreding verliet Mariëlle van den Akker het veld en kwam Naomi Zwaan voor haar in de plaats. Na een paar goede afstandsschoten van onze opbouwers en fantastische reddingen van keepster Jannike Koppelaar werd het verschil groter. De beleving was terug, zowel op de bank als in het veld. Met een goede snelle tegenaanval van HVBS wist Naomi Zwaan het doel twee keer kort achter elkaar te vinden. Alle speelsters waren scherp en ondanks de vele penalty’s tegen, was OBW niet opgewassen tegen het spel van de dames van HVBS. Jet Steur wist het laatste doelpunt voor HVBS te maken en zo eindigde de wedstrijd met 24-29 in het voordeel van HVBS.
‘Verdiend gewonnen’, waren de woorden van Bessel Grift.
De dames van HVBS gingen met 2 punten naar huis en staan 4 punten los van de nummer 2 in de competitie.
Komende zaterdag 5 maart nemen de dames van HVBS het weer op tegen Greenpark Aalsmeer DS2. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Stormvogel om 19.45 en wederom is er ruimte voor publiek dus wees welkom!

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (8x)
Lieke Prins (6x)
Nathalie Hopman (4x)
Naomi Zwaan (3x)
Mara Wijngaarden (2x)
Denise de Graaf (2x)
Sacha Roelofs (2x)
Jet Steur (1x)
Annet van de Vuurst (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken