Skip to content

2022-02-26 | HVBS DS1 – Nieuwegein DS1 | 28-26

HVBS toont veerkracht en teamwork
Na een lange coronastop mocht het vlaggenschip van HVBS afgelopen zaterdag 26 februari de competitie weer hervatten. Slechts 8 wedstrijden zijn er gespeeld, allen werden winnend afgesloten. Met nog 14 wedstrijden te spelen voor half mei is het seizoen nog `jong` te noemen. De afgelopen weken is er door de dames zwaar en effectief getraind wat er voor zorgt dat de komende weken met vertrouwen worden ingegaan.
In een goed gevulde sporthal de Stormvogel werd de competitie hervat tegen oude bekende Nieuwegein. Ook voor hen was dit de eerste wedstrijd sinds de verlengde winterstop en de tegenstander staat in de middenmoot. Na een ontspannen warming up en een meeting in de kleedkamer met coach Bessel Grift was de opdracht duidelijk: wedstrijd per wedstrijd bekijken, ritme vinden, plezier hebben in de sport en vooral met, en voor elkaar werken.
Pupil van de week Sabien Ruizendaal mocht de wedstrijd openen met de gesponsorde bal van Kooloos Zon en Huis.
Na het startsignaal startte Nieuwegein de aanval en stuitte direct op keepster Hillegonde van Twillert, maar HVBS kreeg toch snel een penalty tegen welke door Nieuwegein benut werd. Het antwoord van HVBS kwam van Marina Heinen, gevolgd door Lieke Prins en het gevecht om de winst was gestart. Na 5 minuten pakte Nieuwegein de regie en liep 2 punten uit, maar HVBS toonde veerkracht en knokte zich als team door de eerste helft. Door Sacha Roelofs en Nathalie Hopman werden de aansluitingstreffers gemaakt en er werd doorgebouwd. Het ging stroef maar de voorsprong werd langzaam uitgebouwd tot 3 punten voorsprong, waarna op slag van rust HVBS de concentratie liet verslappen en nog een doelpunt tegen te verwerken krijgt. De rust word ingegaan met een voorsprong van 15-13.
In de kleedkamer werd benadrukt dat de paal en de lat niet voor de punten zouden gaan zorgen. Teamwork is de sleutel er zal een tandje focus bij moeten.
Uit de kleedkamer lijkt de rust voor een dip gezorgd te hebben. Het handbal werd slordiger en het vertrouwen leek ver te zoeken. Nieuwegein neemt wederom de regie en buigt de score om in hun eigen voordeel. Daarna gaat het lange tijd gelijk op, maar 10 minuten voor het eindsignaal staat HVBS op. Onder leiding van Nathalie Hopman, die er op een aantal cruciale momenten een belangrijk doelpunt wist uit te slepen, komt het vuur terug. Keepster Jannike van de Vuurst ondersteunt de dekking met een aantal overtuigende reddingen en het spel word volwassen uitgespeeld met wederom een doelpunt voor Nathalie Hopman en Jet Steur. De winst is binnen met een eindstand van 28-26.
Het kan zwaarbevochten genoemd worden, maar ook het gebrek aan ritme speelde mee. Teamwork en veerkracht zorgden deze zonnige zaterdag voor de overwinning.
Deze week is er een zwaar programma voor de dames van HVBS. Komende dinsdag word er in Zevenaar gespeeld tegen OBW, de huidige nummer 2 in de competitie. Zaterdag 5 maart wordt er wederom thuis gespeeld in sporthal de Stormvogel om 19.30 tegen de dames van Aalsmeer. Alle support is welkom!

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (7x)
Lieke Prins (6x)
Nathalie Hopman (6x)
Sacha Roelofs (3x)
Jet Steur (2x)
Mariëlle van den Akker (2x)
Annet van de Vuurst (1x)
Denise de Graaf (1x)

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken