Ga naar hoofdinhoud

2023-01-21 | HVBS DS2 – Auto Smeeing/BDC -LHV DS1 | 20-13

DS2 krijgt loon naar hard werken

Afgelopen zaterdag mocht dames 2 het opnemen tegen BDC/LHV DS1. Het was enorm van belang dat de punten thuis zouden blijven om uit de degradatie zone te blijven.
Met duidelijke opdrachten van coach Walter van de Hoef gingen de dames het veld op.
De wedstrijd verliep zoals gehoopt. Dames 2 begon scherp en nam de leiding in de wedstrijd. Scoren was voor beide partijen lastig want de dekking stond aan beide kanten als een huis.
In het voordeel van dames 2 werd de rust ingegaan met een 08-06 tussenstand.

Walter gaf aan dat de dekking goed stond en dat dit doorgezet moest worden. Met een goede dekking kon dames 2 de wedstrijd gaan winnen!
De tweede helft begon iets moeizaam en de eerste 5 minuten werd er niet gescoord aan beide kanten. Hierna wist dames 2 het net te vinden vanuit de opbouwlinie.
Na een uitloop van 5 doelpunten verschil was er een klein dipje bij de dames. Het lukte even niet om hun eigen spel te spelen en BDC/LHV wist wel te scoren en zodoende kwamen ze dichterbij; ondanks het goede keeperswerk aan spakenburgse kant.
Gelukkig wisten de dames zich op tijd te herpakken en scoorden ze weer.
Na een spannende tweede helft wist dames 2 de punten thuis te houden en is de wedstrijd geëindigd in een stand van 20-13.

Deze overwinning was belangrijk om uit de degradatie zone te blijven. Aanstaande zaterdag neemt DS2 het op tegen Westsite, de koploper van de poule.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken