Ga naar hoofdinhoud

2021-10-30 | HVBS DS1 – Westlandia DS2 | 33-21

HVBS BOEKT VIERDE OVERWINNING OP RIJ

HVBS DS1- Westlandia DS2 – 30 oktober
Zaterdagavond 30 oktober was het tijd voor de tweede thuiswedstijd van HVBS DS1. De dames waren erop gebrand om voor een goed gevulde sporthal de Stormvogel de goede reeks van de afgelopen weken voort te zetten. Op voorhand wist HVBS DS1 dat het een spannende wedstrijd zou worden, vorig jaar werd in een uitwedstrijd van Westlandia Dames 2 nog verloren. Tijd voor revanche. In de voorbespreking hamerde trainer/coach Bessel Grift op de drie sleutelwoorden: spelen met lef, discipline en plezier. De dames moesten het opgebouwde vertrouwen van de afgelopen weken meenemen de wedstrijd in en bovenal hard met én voor elkaar werken.

Na een mooi doelpunt van de ‘Pupil van de Week’ Bente van Twillert, ging de wedstrijd van start. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. De dekking van HVBS was niet scherp en Westlandia kon te eenvoudig scoren via één van de afstandschutters of de cirkelspeelster. Dankzij twee snelle breaks van Mariëlle van den Akker en een afstandschot van Marina Heinen stond er na 5 minuten spelen een gelijke stand van 3-3 op het scorebord. Daarna wist HVBS een gaatje te slaan, via een afstandschot van Jet Steur en snelle breaks van Aniek Janssen en Yael ter Haar kwam HVBS op een voorsprong van 14-10. Helaas kreeg HVBS te maken met een Spakenburgs dipje en sloop de slordigheid in het spel van de thuisploeg. Ballen kwamen niet goed aan en teveel kansen werden onzorgvuldig afgerond. Westlandia strafte dit af met een aantal breaks waardoor HVBS uiteindelijk met een minimaal verschil de rust in ging: 17-16.

De tweede helft moest beter, dat waren de dames aan hun stand verplicht. Het was duidelijk dat er een fellere en scherpere dekking nodig was en dat de rugdekking beter georganiseerd moest worden. Trainer Bessel gaf aan dat de dames in de aanval nog meer van de eigen snelheid moesten profiteren en meer in systemen moesten handballen. En dat deed HVBS in de tweede helft! Met mooie doelpunten vanuit de hoek van een sterk spelende Sacha Roelofs en goed uitgespeelde systemen die werden afgerond door Lieke Prins en Marina Heinen liep HVBS uit naar een 22-18 voorsprong.  Dankzij een scherpe dekking en een uitstekend keepende Jannike Koppelaar, die meerdere honderd procent kansen en een breakout wist te stoppen,  kon Westlandia in de tweede helft nog maar 5 doelpunten maken. HVBS gaf nog wat gas bij, via breaks van Mariëlle van den Akker en Annet van de Vuurst en een aantal mooie passes naar Yael ter Haar op de cirkel werd een prima eindstand van 33-21 genoteerd. Een verdiende vierde overwinning voor de dames waarmee HVBS  de koppositie in de hoofdklasse C verder verstevigd.

Doelpuntenmakers: Aniek Janssen (9x), Marina Heinen (7x), Mariëlle van den Akker (5x), Lieke Prins (3x) Sacha Roelofs (3x), Yael ter Haar (3x), Jet Steur (2x) en Annet van de Vuurst (1x)

Aanstaande donderdag speelt HVBS DS1 de volgende wedstrijd in het landelijke bekertoernooi. In de voorronde van de beker wist HVBS, in een bomvolle sporthal de Kuil, een prachtige overwinning te boeken op Aalsmeer DS1.  HVBS mag wederom aantreden tegen een team uit de eerste divisie, ditmaal is Foreholte DS1 de tegenstander. De dames hebben de vorige keer laten zien dat met hard werken, teamgeest en een flinke dosis lef alles mogelijk is. Ze zijn er dan ook op gebrand om een ronde verder te komen. Kom jij de dames aanmoedigen? De wedstrijd start om 20.00 uur in sporthal de Kuil.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken