Ga naar hoofdinhoud

2021-11-27 | Houten DS1 – HVBS DS1 | 22-26

HVBS wint topper in Houten
De hoogstwaarschijnlijk laatste competitiewedstrijd in 2021 speelde HVBS DS1 tegen het eerste damesteam van Houten. In een leeg “The Dome”, waar slechts speelsters, staf, scheidsrechter en enkele media aanwezig waren, was het doel van HVBS om 2021 af te sluiten met alle mogelijke punten. Dit zou echter een flinke kluif worden, want Houten is een geduchte tegenstander.
Houten startte de wedstrijd bij het eerste fluitsignaal, maar het eerste doelpunt was voor HVBS via Marina Heinen – de Jong. Toch was de start uiteindelijk niet heel goed, want Houten reageerde met drie goals en liep zo uit naar 3-1. De gehele eerste helft verliep stroef voor HVBS en de dames uit Spakenburg stonden het grootste gedeelte van deze helft twee doelpunten achter op Houten. De doelpuntenmachine kwam lastig op gang en het waren Marina Heinen – de Jong en Jet Steur die de broodnodige aansluitingtreffers maakten. In de laatste tien minuten voor rust kwam HVBS ietwat beter in het spel en draaide de wedstrijd een beetje om, waarbij onder andere Annet van de Vuurst – Koelewijn een doelpunt scoorde vanaf de hoek. Net voor rust stond HVBS echter nog wel tegen een 11-10 achterstand aan te kijken, maar Mariëlle van den Akker – van der Horst zorgde er voor dat deze werd omgedraaid naar een 11-12 voorsprong, door een cirkeldoelpunt en break-out. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.
In de tweede helft was de voorsprong echter al snel weer tenietgedaan en kwam Houten steeds op een voorsprong, tot aan een tussenstand van 15-14. Vanaf de gelijkmaker (15-15) in ondertal door Mariëlle van den Akker – van der Horst kwamen de Spakenburgse dames niet meer op achterstand. Het was toen ook tijd voor een aantal doelpunten van Aniek Janssen, die in het laatste kwartier drie belangrijke doelpunten maakte. Samen met wederom goals van Marina Heinen – de Jong en Jet Steur én een doelpunt vanaf de hoek door Naomi Zwaan, liep HVBS uiteindelijk uit naar een ruime voorsprong. Op karakter en door de betere conditie werd Houten uiteindelijk afgetroefd en kon scheidsrechter Joop Bakkenes affluiten bij een 22-26 eindstand.
Het laatste fluitsignaal van Joop Bakkenes was overigens hoogstwaarschijnlijk – want met zowel Corona als Joop weet je het maar nooit – het ALLERLAATSTE fluitsignaal van hem als scheidsrechter, na een leven lang handbal. Joop heeft in de regio op verschillende wijzen enorm veel betekend in het handbal. De vereniging HVBS bedankt Joop Bakkenes hiervoor!
HVBS DS1 pakt uiteindelijk in 2021 alle mogelijke punten en mag zichzelf iets van “Corona-avondlockdown-herbstmeister” noemen. Voorlopig lijkt de eerstvolgende wedstrijd voor HVBS op 8 januari in Spakenburg te zijn, wanneer DFS Arnhem op bezoek komt. Hopelijk kan er snel weer gehandbald worden, want sport bevordert zowel de fysieke als mentale gezondheid van een mens!
Doelpuntenmakers HVBS DS1:
Marina Heinen – de Jong (11x), Jet Steur (7x), Mariëlle van den Akker – van der Horst (3x), Aniek Janssen (3x), Annet van de Vuurst – Koelewijn (1x), Naomi Zwaan (1x).
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken