Ga naar hoofdinhoud

2021-11-20 | Green Park/Handbal Aalsmeer DS2 – HVBS DS1 | 10-23

Ook Aalsmeer DS2 valt ten prooi aan winnend HVBS

Afgelopen zaterdag vertrokken de dames van HVBS na 1 week rust gehad te hebben naar Aalsmeer om tegen het 2e damesteam uit te komen. HVBS wist enkele weken geleden nog met een flinke score te winnen van Aalsmeer DS1, dus de ploeg van HVBS vertrok met veel vertrouwen en het oog op twee punten vanuit Spakenburg.

De voorbereiding begon niet goed, toen de dames erachter kwamen dat de harsballen in Spakenburg waren achtergebleven. Hoe dan ook moest de knop worden omgezet en werd er gefocust op de bespreking van coach Bessel Grift.

De eerste paar minuten wordt duidelijk dat HVBS goed staat verdedigen zodat er weinig tegendoelpunten vallen. Ook in de aanval loopt het spel soepel. Door een mooi schot van Lieke Prins staat het na 3 minuten 1-3. Door goede communicatie en samenspel loopt het spel van HVBS zoals vanouds. Ook Hillegonde van Twillert staat goed te keepen. In de aanval komen de spelers van HVBS goed tot schot; in de laatste minuten rost Jet Steur nog een bal in het doel en gaan de dames met 12-5 de rust in.

In de rust wordt besproken dat als de dames dit volhouden, de wedstrijd eindigt met punten voor HVBS. De enige aanpassing die nog belangrijk is, is het afrondingsrendement. De coach is duidelijk: dat kan en moet omhoog!

De tweede helft starten de dames van HVBS sterk. De eerste 10 minuten komt Aalsmeer niet tot afronding en zo kan HVBS uitlopen tot een stand van 16-5. De 16de treffer wordt gemaakt door Naomi Zwaan die via een terugkaatsende bal weet te scoren. In de tweede helft staan de dames wederom goed te verdedigen en de dames van Aalsmeer hebben moeite om erdoor te breken. De verdediging is waar HVBS vandaag de punten op verdient. Met een prachtige break-out van Marina Heinen wordt de wedstrijd besloten met 10-23. De twee punten gaan mee naar Spakenburg.

Met een positief gevoel stoomt HVBS zich klaar voor een pittige inhaalwedstrijd tegen Broekland, die aanstaande dinsdag om 20:30 gepland staat. Helaas mogen wij hierbij wederom geen publiek ontvangen.

Doelpuntenmakers: Marina Heinen (10), Jet Steur (4), Lieke Prins (2), Mariëlle van den Akker (2), Aniek Janssen (1), Mara van Wijngaarden (1), Naomi Zwaan (1), Nathalie Hopman (1), Yael ter Haar (1).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken