Ga naar hoofdinhoud

2021-11-07 | Overwetering DS1 – HVBS DS1 | 19-22

HVBS wint door veerkracht
Met 2 wedstrijden in de benen de afgelopen week, werd de wedstrijd in Olst tegen s.c. Overwetering aangefloten. Vorige week werd er een mooie winst geboekt in de competitie en heeft HVBS in de bekercompetitie laten zien ook tegen een tegenstander uit een hogere divisie mee te kunnen komen.
De eerste 10 minuten werd al snel duidelijk dat er 2 dagen eerder, in de bekerwedstrijd tegen eerste divisionist Foreholte, veel energie geleverd was. HVBS kwam zeer moeizaam op gang en keek vanaf het begin tegen een achterstand aan. Communicatie ontbrak, naast snelheid en lef. De eerste helft zette zich voort als een moeizame, trage wedstrijd, waarin HVBS verzuimde de regie te pakken. Ruststand 13-10 in het voordeel van Overwetering.
Na een stevige teambespreking, waarin gereflecteerd werd en oude afspraken werden herhaald, was er 1 ding duidelijk. Om kampioen te worden, moeten de moeizame wedstrijden ook gewonnen worden en dat kan alleen door als team veerkracht te tonen.
De tweede helft startte scherper en de achterstand werd omgebogen naar een voorzichtige voorsprong van 1 punt. Naarmate de wedstrijd vorderde, leek het steeds meer dat HVBS tegen 8 man speelde, aangezien de scheidsrechter nogal twijfelachtige beslissingen nam. Maar ook wanneer een scheidsrechter meerdere discutabele beslissingen neemt, moet er doorgevochten worden. En dat gebeurde gelukkig: in het laatste kwartier werd het verzet van Overwetering gebroken nadat er -door 2 tijdstraffen bij HVBS- in ondertal gescoord werd en de dekking, samen met keepster Jannike Koppelaar, overtuiging toonde. HVBS liet zien dat ze mentaal sterk zijn, toonde veerkracht en de dames mochten 2 punten mee naar huis nemen waardoor de koppositie nog steeds een feit is.
Zaterdag 14 nov speelt HVBS om 21.00 uur thuis in sporthal de Stormvogel tegen de dames van Nijhof/Broekland. Dit belooft een spannende pot te worden, gezien de eerder behaalde resultaten van beide ploegen.
Marina Heinen 7, Aniek Janssen 4, Annet van de Vuurst 3, Jet Steur 3, Lieke Prins 2, Mara Wijngaarden 1, Mariëlle van den Akker 1, Yael ter Haar 1.
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken