Ga naar hoofdinhoud

2021-11-04 | HVBS DS1 – Foreholte DS1 | 29-34 | BEKER

HVBS MET OPGEHEVEN HOOFD UIT LANDELIJKE BEKER 

HVBS DS1 – FOREHOLTE DS1 – 4 november
Donderdagavond 4 november was het tijd voor de tweede bekerwedstrijd dit seizoen van HVBS DS1. In de voorronde werd er nog ruim gewonnen van Aalsmeer DS1, een ploeg die twee niveaus hoger uitkomt in de eerste divisie. Vanavond moesten de dames aantreden tegen Foreholte DS1, een ploeg die in de middenmoot van dezelfde eerste divisie staat en vrij recent nog zelfs eredivisie speelde. De dames van HVBS hoopten echter om, als koploper van de hoofdklasse C, opnieuw te stunten in de landelijke beker.

De wedstrijd ging van start maar beide teams wisten de eerste 5 minuten van de wedstrijd niet te scoren, waardoor nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Foreholte opende uiteindelijke de score, waarna HVBS snel volgde middels doelpunten van Marina Heinen en Aniek Janssen. De gehele eerste helft ging gelijk op, waarbij van beide kanten mooie doelpunten werden gemaakt, waardoor de rust werd ingegaan met een stand van 13-13.

De tweede helft ging van start, maar de dames van HVBS startten vanwege een tijdstraf nog in ondertal en dit speelde Foreholte op een slimme en snelle wijze uit, waardoor de stand in 3 minuten op 14-17 stond. Via Annet van de Vuurst kwam het antwoord van HVBS en kwam de ploeg uit Spakenburg weer wat dichterbij. Toch liep HVBS eigenlijk de hele tweede helft achter de feiten aan, ondanks dat de ploeg een knappe wedstrijd speelde en een aantal mooie doelpunten maakte. Helaas kwam de spanning er niet meer in en verloor HVBS van de eerstedivisionist met 29-34.

Het bekeravontuur eindigt hiermee voor HVBS DS1, maar de ploeg mag trots zijn op deze reeks, waarbij de ploeg liet zien goed mee te kunnen met twee ploegen uit de eerste divisie. Aanstaande zaterdag vervolgt HVBS de competitie als koploper van de hoofdklasse C en gaan de dames op bezoek bij Overwetering. Aanvang is om 19:00 in Sporthal De Hooiberg te Olst.

Doelpuntenmakers:
Marina Heinen (10x), Aniek Janssen (7x), Lieke Prins (6x), Annet van de Vuurst (3x), Mara Wijngaarden (1x), Mariëlle van den Akker (1x) en Yaël ter Haar (1x).

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken