Ga naar hoofdinhoud

2021-10-23 | DSOV DS1 – HVBS DS1 | 16-32

HVBS BLIJFT WINNEN
Zaterdag 23 oktober speelde HVBS na 1 week rust weer een uitwedstrijd tegen een onbekende tegenstander: DSOV.
DSOV is een tegenstander die gepromoveerd is uit de eerste klasse en heeft tot nu toe nog geen enkel punt gepakt. HVBS was erop gebrand om de goede flow van de afgelopen weken door te zetten en de punten mee naar huis te nemen. De conclusie van de voorbespreking was dan ook dat er met lef, discipline en plezier gespeeld moet worden.  

HVBS ging vol goede moed de wedstrijd in, maar DSOV opende de score deze wedstrijd. Door een snelle aanval van Marina Heinen stond het gelijk. Het eerste kwartier verloopt behoorlijk stroef, waardoor HVBS 2 punten achter komt te staan. Met nog 15 minuten op de klok herpakt HVBS zich weer door een mooie save van Hillegonde van Twillert en twee doelpunten van Marina Heinen en Jet Steur. De verdediging staat weer als vanouds en HVBS weet in de aanval meer lef te tonen. In de laatste seconde van de eerste helft scoort Marina Heinen nog een doelpunt en gaat HVBS de rust in met 11-14.  

In de rust wordt besproken dat HVBS het spel van de laatste 15 minuten van de eerste helft moet vasthouden. De tweede helft gaat van start en HVBS verbetert zich. De verdediging staat goed en er worden mooie aanvallen gespeeld, waardoor HVBS begint uit te lopen op DSOV. Zo gooit Jannike Koppelaar een perfecte break naar Naomi Zwaan, die netjes wordt afgerond. HVBS laat als team plezier, lef en discipline zien, waardoor DSOV de eerste 16 minuten van de tweede helft niet weet te scoren. HVBS dendert door met het maken van doelpunten, waarbij Mariëlle van den Akker twee mooie breaks scoort en Sacha Roelofs (weer terug na een blessure) ook een doelpunt maakt. Ook Nathalie Hopman laat haar kwaliteit zien en scoort het 30ste doelpunt voor HVBS. DSOV heeft in de tweede helft geen enkele kans gehad om terug te komen en wordt omvergelopen door HVBS. Het laatste doelpunt wordt dan ook gemaakt op de cirkel door Yaël ter Haar via een mooie pass van Denise de Graaf. De wedstrijd eindigt hierdoor in een stand van 16-32, waardoor de twee belangrijke punten mee naar Spakenburg gaan.  

Doelpuntenmakers: 

Marina Heinen (11x)
Jet Steur (5x)
Mariëlle van den Akker (4x)
Mara Wijngaarden (3x)
Nathalie Hopman (3x)
Lieke Prins (2x)
Denise de Graaf (1x)
Yaël ter Haar (1x)
Sacha Roelofs (1x)
Naomi Zwaan (1x)

Op 30 oktober speelt HVBS een thuiswedstrijd tegen Westlandia DS2. Deze wedstrijd start om 21:10 in De Stormvogel. Hopelijk tot dan!

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken