Ga naar hoofdinhoud

2018-03-03 | HVBS DS1 – Houten DS1 | 23-18 | pupil vd week Eva Heinen

          

HVBS neemt revanche

Zaterdag 3 maart speelden de dames van HVBS tegen de dames van Handbal Houten.
Houten staat op de vijfde plek in de ranglijst, één plek boven de dames van HVBS.
In november werd de uitwedstrijd tegen Houten kansloos verloren met 31-20, en keerden de dames van HVBS met de nodige blessures huiswaarts. Houten staat bekend om hun harde -met vlagen onsportieve- spel. Een team waarbij een ‘thuiswedstrijd’ of een ‘uitwedstrijd’ bepalend is voor het eindresultaat. Houten wist in deze competitie nog maar 3 uitwedstrijden te winnen en verloor de laatste uitwedstrijd met 16 doelpunten verschil van de hekkensluiter in de competitie.
HVBS was gebrand op een ‘revanche’ en wist dat er in de Stormvogel punten gehaald konden worden tegen de harde ploeg uit Houten. Het team van HVBS was deze week compleet, m.u.v. de zwangere speelsters, die het team vanaf de tribune kwamen aanmoedigen. Keepster Hillegonde van Twillert stond wederom met een gescheurde kruisband in het doel, en ook Stefanie de Graaf uit de A-jeugd kwam HVBS met haar positieve instelling versterken vanaf de bank.

Al snel werd duidelijk waarom Houten moeite heeft met haar uitwedstrijden. In hun eigen sporthal is het gebruik van kleefmiddelen toegestaan, wat in de meeste sporthallen -zo ook in de stormvogel- verboden is. Houten had moeite om de bal te vangen, te gooien en te stuiteren. Dit resulteerde in een heleboel mislukte aanvallen en mislukte doelpogingen in de aanval van Houten.
Hillegonde van Twillert stond daarnaast -ondanks haar gescheurde kruisband- een ontzettend goede wedstrijd te keepen, waardoor Houten vrijwel niet tot scoren kon komen in het eerste kwartier van de wedstrijd.

HVBS stond erg goed in de dekking, echter kwam het aanvallend moeizaam op gang. De afronding was te gehaast, niet scherp genoeg en de systemen werden niet goed uitgespeeld door de dames van HVBS. Houten anticipeerde hierop met een snelle tegenaanval, waaruit Houten een aantal keer tot scoren kon komen.
HVBS stond gedurende de eerste 20 minuten van de wedstrijd op een ruime voorsprong, maar leverde de laatste 10 minuten de voorsprong weer in. Met een stand van 12-11 klonk het fluitsignaal voor de rust.

HVBS kwam beter uit de kleedkamer dan Houten. Houten kon niet wennen aan de bal en HVBS speelde zeer behouden hun aanvallen uit. De dekking werkte uitstekend samen waardoor Houten meer tegen zichzelf aan het handballen was, dan tegen de dames van HVBS.
De wedstrijd werd met 100 procent inzet, maar zeer behouden uitgespeeld door HVBS.

Eindstand: 23-18, zonder blessures.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken