Ga naar hoofdinhoud

2017-12-09 | HVBS DS1 – Pacelli DS1 | 28-30 | pupil vd week Wiesje Muijs

  

  

Handbalsters HVBS sluiten af zonder derde helft & zonder de punten

Zaterdag 9 december stond er wederom een pittige wedstrijd op het programma voor dedames van HVBS. De tegenstander was Pacelli die een kleine 110 kilometer verderop in het Achterhoekse plaatsje “Zieuwent” speelt. Pacelli is de nummer 3 op de ranglijst en geen onbekende tegenstander voor HVBS. HVBS trekt meestal aan het kortste eind als er tegen Pacelli wordt gespeeld, maar won delaatste wedstrijd met maar liefst één doelpunt verschil. Het vertrouwen bij de ploeg van HVBS dat ook deze wedstrijd gewonnen kon worden, was daarom uiteraard ruimschoots aanwezig. HVBS groeit in de competitie en na de komst van een aantal nieuwe speelsters,
speelt HVBS steeds meer als een compleet team.

De aanvang van de wedstrijd liet even op zich wachten door blessureleed in de wedstrijd die ervoor gespeeld werd, waarvoor de ambulance “ingevlogen” moest worden.
Gelukkig hadden de dames van Pacelli maar één uur en twintig minuten stilgezeten in hun busje, waardoor er geen gemopper van de tegenstander kwam dat ze nog een klein uurtje moesten wachten. Met de sportiviteit zat het dus wel goed in Sporthal de Stormvogel.
Nadat de scheidsrechters eindelijk op hun fluitje konden blazen en het startsignaal door de koude sporthal galmde, ging HVBS met matig spel van start. Bij Pacelli ging met name de nummer 4 wat flitsender van start, en gooide er na een aantal flitsende acties een aantal flitsende ballen in.
Pacelli speelde met een snelle tegenaanval, wat HVBS niet altijd evengoed bij kon benen. Toch bleef HVBS goed bij, door o.a. de harde en scherpe doelpunten van onze “handbalmama” in het team: Marina Heinen.
De verdediging van HVBS stond goed, Pacelli miste strafworpen en verloor een aantal keer de bal, waardoor HVBS de kans kreeg om in de wedstrijd te blijven. HVBS benutte de strafworpen wel, en de dynamische speelster Lieke Prina creëerde ruimte in de aanval waardoor o.a. Denise Zwaan tot scoren kon komen.

Met een gelijke stand (13-13) gingen de dames van HVBS de rust in. Ondanks Pacelli over een aantal zeer technische en snelle speelsters beschikt, was er nog niets verloren en ging HVBS vol vertrouwen de tweede helft in.
Dat vertrouwen was van korte duur, want binnen een paar minuten stond HVBS met vijf doelpunten achter. Pacelli verdedigde agressiever en offensiever, waardoor HVBS moeite had om een aanval uit te spelen of überhaupt op gang te krijgen. Door een aantal keer slordig balverlies aan de kant van HVBS kon Pacelli uit de snelle tegenaanval wel tot scoren komen. HVBS kwam naast hun moeizame aanvallende spel ook wat moeizaam vooruit, dus Hillegonde van Twillert stond er even een paar minuten alleen voor in het doel.
Gelukkig kon HVBS zich nog wel herpakken en gooide Sacha Roelofs er vanuit de hoek nog een aantal prachtige ballen in. Helaas bleef ook Pacelli scoren en kon HVBS het verschil van
vijf doelpunten niet meer goedmaken. Eindstand 28-30.

Het verlies was zeker geen schande, want Pacelli heeft in de breedte gewoon een sterker en completer team dan HVBS op dit moment heeft. HVBS kan zich tegen zulke tegenstanders geen slechte momenten in de wedstrijd permitteren, in tegenstelling tot Pacelli.
HVBS heeft over het algemeen een prima wedstrijd gespeeld en ondanks de achterstand na de rust is de rust in het spel gebleven.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken