Ga naar hoofdinhoud

2017-12-02 | ESCA-Handbal DS1 – HVBS DS1 | 21-22

Verdediging HVBS als de Berlijnse muur

Afgelopen zaterdagavond 2 december, moesten de dames van HVBS het opnemen tegen de dames van ESCA uit Arnhem, op dat moment 3e van de ranglijst. Vooraf werd er tegen elkaar gezegd dat het een pittige pot zou worden maar dat er zeker kansen zouden zijn. Eigen spel spelen en als team keihard werken in de verdediging waren de woorden van coach Ton de Groot.

Vol goede moed startten de dames de wedstrijd. Ondanks een aantal kansen voor beide partijen duurde het even voordat het eerste doelpunt viel. Sterk verdedigingswerk en goede individuele acties zorgden ervoor dat het lang gelijk op ging. De  laatste 5 minuten van de eerste helft waren er slordigheden en balverlies, wat leidde tot een achterstand van 11-8 in de rust.

De tweede helft werd er opnieuw gevochten en lukte het de dames van HVBS terug te komen tot 12-12
De verdediging van HVBS stond als de Berlijnse muur. De dames ESCA leken hier steeds meer moeite mee te hebben.  Achter de Berlijnse muur stond nog Leeuwin Hillegonde van Twillert, die een uitstekende wedstrijd keepte.
Het regende penalty’s de gehele wedstrijd voor beide partijen. Aan de kant van HVBS werden deze allemaal verzilverd.
De laatste minuten waren bloedstollend spannend, maar door volwassen handbal en de kracht om rust in de ploeg te bewaren won HVBS met 21 -22 en waren deze 2 “bonuspunten” een feit.

Volgende week spelen de dames hun laatste thuiswedstrijd van dit jaar.
Om 20.15 word er gespeeld tegen de dames van Pacelli in sporthal de Stormvogel.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken