Ga naar hoofdinhoud

2017-11-18 | Houten DS1 HVBS DS1 | 31-20

Dames 1 HVBS niet opgewassen tegen fysieke spel van Houten DS1

Op zaterdagavond 18 november 2017 moesten de dames van HVBS al vroeg in de avond aan de bak in sporthal the Dome te Houten. De dames uit Houten hebben goede opbouwschutters en met dat in het achterhoofd gaat de wedstrijd van start.

HVBS zet hun beste beentje voor, het gaat in het begin dan ook gelijk op. De teams zijn aan elkaar gewaagd, ondanks dat HVBS moest wennen aan het spelen met hars. Al na een kleine vijf minuten komt midden opbouwspeelster Lieke strompelend naar de kant, een kuitblessure. Het fysieke spel van Houten begint naar gelang de wedstrijd vorderde, HVBS parten te spelen. Er zijn veel pijntjes en blessures, wat ook te merken is aan de stand, 9-5. Toch blijven de dames uit Spakenburg ervoor knokken en weten het verschil weer terug te brengen naar 2 doelpunten, 12-10. Houten is niet alleen fysiek, ze maken ook dankbaar gebruik van de foutjes van HVBS. Door snelle tegenaanvallen weten zij de ruststand te brengen op 17-11.

Positief komen de dames van HVBS de tweede helft het veld op. Het lopen zonder bal heeft de eerste helft gewerkt. Daarom wordt dit in de tweede helft voortgezet. Het levert mooie uitgespeelde
doelpunten op, wat resulteert in een stand van 19-14. Na een dikke tien minuten spelen, begint de vermoeidheid toe te slaan. HVBS heeft geen antwoord meer op de afstandschutters van Houten. Het geloof in de winst is weg, waardoor de dames uit Houten erin slageen om de stand behoorlijk uit te breiden. Er is tot het einde wel gewerkt voor ieder doelpunt, maar dit keer was Houten te sterk.

Met een eindstand van 31-20, is dit een wedstrijd om snel te vergeten en hopen dat de blessures meevallen. Op naar volgende week, want dan spelen de dames thuis in Bunschoten-Spakenburg, in sporthal de Kuil om 20:15 uur tegen OBW.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken