Ga naar hoofdinhoud

2017-03-18 | HVBS DS1 – Pacelli DS1 | 22-20

Jannike van de Vuurst keept HVBS naar de overwinning.

Op zaterdagavond 18 maart 2017 speelde HVBS dames 1 tegen Pacelli. Deze ploeg staat nummer vier op de ranglijst en HVBS staat achtste. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, aangezien HVBS uit met 33-18 van deze ploeg had verloren. Daarnaast speelde het team zonder coach Aart Souverein welke niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Teambegeleider Agnes van den Hoogen nam het coachen waar met ondersteuning van enkele geblesseerde speelsters.

HVBS begon direct scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. De eerste minuten liep de stand gelijk op. Nadat Jannike van de Vuurst drie penalty’s en een break tegen hield, begonnen de dames vertrouwen te krijgen dat zij de punten in huis konden houden. HVBS speelde een hoog baltempo en had weinig balverlies. Er werden diverse aanvallen door goede manbinding afgemaakt met een doelpunt. Ook de snelle aanval lijkt een steeds beter wapen te worden en hierdoor werden mooie doelpunten gemaakt. Denise Zwaan wist met een aantal goed geplaatste afstandsschoten meerdere doelpunten te maken. Door dit geconcentreerde teamspel van HVBS gingen zij de kleedkamer in met een ruststand van 13-7.

In de kleedkamer sprak HVBS af om geconcentreerd te blijven spelen. Pacelli heeft een goede ploeg en de wedstrijd was nog niet gewonnen.

Zoals verwacht zette Pacelli een tandje bij in de tweede helft met afstandsschoten en het uitspelen van de cirkel. HVBS verzuimde echter zuiver te blijven spelen, waardoor Pacelli dichterbij kroop. Uiteindelijk werd de stand gelijk met 19-19 en leek de overwinning niet meer zeker voor HVBS. Jannike van de Vuurst maakte zich kwaad op het doel en motiveerde het team om weer scherp te worden. Hierdoor werd een belangrijke penalty in de aanval door Lieke Prins verzilverd en maakt zij 20-19.  Met nog enkele minuten te spelen wist HVBS het hoofd koel te houden en kwamen zij het bekende ‘Spakenburgse dipje’ te boven.
Dit leverde een eindstand op van 22-20 in het voordeel van HVBS. Een knappe overwinning voor de dames doordat zij in deze wedstrijd voor elkaar werkten en een ware teamprestatie hebben neergezet.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken