Skip to content

2017-03-11 | Lettele DS1 – HVBS DS1 | 26-24

Zwaarbevochten wedstrijd HVBS Dames 1 maar nipt ten onder

Op zaterdagavond 11 maart speelden HVBS Dames 1 van HVBS tegen HV Lettele in sporthal de Uutvlog te Bathmen. De thuiswedstrijd in November vorig jaar werd met 1 doelpunt verschil gewonnen, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Na het startsein zorgden de hoekspeelsters van Lettele gelijk voor veel dreiging. En keek HVBS na enkele minuten tegen een achterstand aan. Daarna kregen de dames uit Spakenburg de geest en er volgden mooie individuele acties van Roos van Dijk, Lieke Prins en Denise Zwaan, wat zorgde voor een stand van 4-6. De teams waren aan elkaar gewaagd en scores vielen om en om. Bij de stand 9-9 brak er een doelpuntloze fase aan voor HVBS. Mooie loopacties van o.a. Annet Koelewijn waren aanwezig, maar de ballen wilden er maar niet in. Hier wist Lettele goed van te profiteren. Dankzij uitstekend keeperswerk van Jannike van der Vuurst bleef de schade redelijk beperkt. Lieke Prins wist nog een laatste maal voor rust te scoren en bracht de stand op 14-10.

In de rust werd besproken sneller om te moeten schakelen en dichter bij elkaar te verdedigen. Met deze tips van coach Aart Souverein in het achterhoofd, betreden de dames van HVBS het veld voor de 2e helft. Keepster Jannike van de Vuurst had in de eerste helft een bal verkeerd op haar duim gekregen en werd vervangen door Hillegonde Bos.

Aan het begin van de tweede helft wisten hoekspeelsters Pamela Schoenmaker en Mariëlle van der Horst goed door de verdediging heen te breken en creëerden op deze manier elk een strafworp. Met daarnaast een mooie drie wissel in de opbouwrij en een 4-2 aanval tactiek lieten de Spakenburgse dames zien wat ze in hun mars hadden. Met 19-13 op het scorebord, wist HVBS beetje bij beetje dichterbij te kruipen. Mooie uitgespeelde doelpunten kwamen van Denise Zwaan, Roos van Dijk en Lieke Prins. Het was vanaf hier op pure wilskracht. Keihard werken voor ieder doelpunt. Ook A-jeugd speelster Yael ter Haar, die mee speelde i.v.m. afwezigheid van Sacha Roelofs, pakte haar kansjes mee. Door goed druk te zetten, kwam er meer ruimte voor cirkelspeelster Liandra van Koot en wist dit met een doelpunt te verzilveren.
De doelpunten vielen weer om en om, de spanning was te snijden in de laatste fase van de wedstrijd. Met sterke reddingsacties van keepster Hillegonde Bos bleef HVBS erin geloven, 25-23. Met nog drie minuten te spelen maakten de scheidsrechters een cruciale beslissing door een tijdstraf te geven en moesten de dames uit Spakenburg het met een speelster minder doen. Beide teams scoorden nog éénmaal wat leidde tot een eindstand van 26-24. Doelpunten in de laatste fase werden gemaakt door Mariëlle van der Horst en Roos van Dijk. Kortom, gevochten voor en met elkaar, gewerkt voor iedere goal maar helaas, geen punten mee naar huis.

Zaterdag 18 maart spelen de dames uit Spakenburg een thuiswedstrijd tegen Pacelli DS1 in sporthal de Kuil om 20:15 uur.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken