Skip to content

2017-01-28 | HVBS DS1 – Houten DS1 | 20-15

HVBS DS1 heeft appeltje te schillen met Houten

Op zaterdag 28 januari speelden de dames van HVBS thuis in de Stormvogel tegen de nummer 9, Houten. Bij winst zou HVBS in de veilige middenmoot belanden, een wedstrijd met belangrijke punten. Plus het feit dat de dames nog een appeltje met Houten te schillen hadden!

Houten begon vol goede moed en schoot er maar liefst 3 vanuit de rechteropbouw in. Het eerste doelpunt van HVBS liet even op zich wachten na lat, paal of net naast, was het Sacha Roelofs vanuit de hoek die hem haarscherp in de lange hoek schoot. Dit deed het ijs breken en HVBS pakte toen de focus weer op. Door een tactische verandering van coach Aart Soeverein werd de verdediging van 6-0 naar 5-1  gezet om de rechteropbouw van Houten te hinderen. Dit werkte en voor lange tijd heeft Houten niet weten te scoren. Zo gingen de ploegen de rust in met een 10-5voordeel voor HVBS. 

Na de rust leek het alsof HVBS net uit haar winterslaap kwam. Het algemeen bekende spakenburgse dipje was er weer. Er werd slordig gespeeld en met weinig tempo, daarnaast werd er niet met het verstand gehandbald. Met aanmoediging vanaf de bank, tribune en wat nieuwe energie in het veld kon HVBS het spel weer in eigen hand nemen. Pamela Schoenmaker was een gouden wissel, ze liet zich gelijk vanuit de linkerhoek horen met een doelpunt en het veroorzaken van een penalty. HVBS was weer goed op weg! HVBS zou HVBS niet zijn om het even spannend te maken en de tegenstander even aan de winst te laten ruiken om vervolgens erover heen te gaan.
Met verschillende systemen, snelle mooi uitgespeelde breaks en het lanceren van de opbouwers en niet te vergeten de penalty killer Jannike van de Vuurst onder de lat, kon Houten er niet tegenop en wist iedereen dat de punten in Spakenburg zouden blijven. Met op het scorebord nog een half minuutje te gaan kwam Marina Heinen op de 9 meter omhoog en gooide ze de bal recht op de paal in de rebound werd deze keurig afgemaakt door Annet Koelewijn. Dit bracht de stand op 20-15.

Volgende week zullen de dames van HVBS het opnemen tegen de nummer 3 in de poule, AES Arnhem. Ook dit zal een spannende pot worden, wederom hoopt HVBS met winst terug te keren.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken