Ga naar hoofdinhoud

2017-01-21 | HAVAS DS1 – HVBS DS1 | 25-16

HVBS DS1 verliest van koploper

Op zaterdagavond 21 januari nam HVBS DS1 het op tegen koploper HAVAS uit Almere. HVBS DS1 had al twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en gingen ook voor de winst tegen de koploper. Met Lieke Prins als nieuwe aanwinst ging HVBS vol goede moed naar Almere.

Het fluitsignaal ging, maar bij beide teams duurde het even voordat het eerste doelpunt viel. HAVAS verloor de bal na 4,5 minuut spelen, Jannike van de Vuurst pakte de bal snel op en gooide de bal naar de andere kant van het veld waar Mariëlle van der Horst de bal na een snelle break perfect ving. 0-1 voor HVBS. Daarna kwam HAVAStot scoren. Toch bleef HVBS heel goed bij. In de eerste helft was het verschil telkens één à twee doelpunten.

Ruststand 11-9 in het voordeel van HAVAS

De tweede helft werd slordig gespeeld met heel veel twee minuten tijdstraffen. Ondanks dat HVBS vaak in ondertal stond werd er toch gescoord. Met een tussenstand van 13-11 op het scorebord was het nog spannend. Met uitstekend keeperswerk van Hillegonde van Twillert, die een penalty stopte op een zeer belangrijk moment, ging HVBS in de aanval. HAVAS bleef scoren en bij HVBS DS1 wilde het niet meer lukken. Met nog tien minuten te spelen stond er een tussenstand van 20-13 op het scorebord in het voordeel van HAVAS. In de laatste minuut maakte Denise Zwaan nog een heel mooi afstandsdoelpunt en die zette daarmee het zestiende doelpunt voor HVBS op het scorebord. Met nog één minuut te spelen probeerde HAVAS het nog één keer en ook zij zette hun laatste doelpunt op het scorebord. Met een eindstand van 25-16 ging het laatste fluitsignaal.

Volgende week, 28 januari, komt Handbal Houten op bezoek in de Stormvogel. Zij verdedigen de tiende plek, HVBS verdedigt de achtste plek. Het is een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken