Ga naar hoofdinhoud

2017-01-14 | HVBS DS1 – OBW | 24-23

HVBS boekt belangrijke zege tegen directe concurrent OBW

Op zaterdag 14 januari  dwarrelden de sneeuwvlokken naar beneden terwijl HVBS het opnam tegen OBW in sporthal De Stormvogel.
Na het eerste fluitsignaal liet HVBS direct zien dat het winst in eigen sporthal wilden houden. Na een snelle aanval waarbij er een patroon gelopen werd opende Marina Heinen de score 1-0.  OBW liet zien dat het ook wat kwam halen. Met een relatief makkelijk doelpunt werd het 1-1. Dit beeld herhaalde zich daarna meerdere malen. De verdediging van HVBS stond niet scherp waardoor OBW te eenvoudig kon scoren. Nadat OBW is uitgelopen met drie punten, 3-6, werden de dames van HVBS wakker. Onder leiding van keepster Jannike van de Vuurst, zette HVBS een tandje bij. Wanneer HVBS dan ook nog de belangrijkste speelster van OBW vast heeft gezet, raken ze de weg enigszins kwijt. Ruststand 12-10

Na de rust volgde hetzelfde beeld als in de eerste helft. Verdedigend laat HVBS het afweten maar deze keer van korte duur. Nadat het scorebord 15-15 liet zien heeft HVBS de voorsprong niet meer weggegeven. Met mooie individuele acties van Roos van Dijk en Marina Heinen blijft HVBS op een voorsprong.  Ook Sacha Roelofs liet haar waarde zien. Nadat zij meerdere malen de bal keihard langs het hoofd van de keeper in het net liet belanden besloot de tegenstander haar mandekking te geven. 
Na uitstekend keeperswerk van Hillegonde van Twillert, die maar liefst drie keer achter elkaar een bal stopt is HVBS niet meer tegen te houden Wanneer OBW als laatste redmiddel de dames van HVBS nog uitdekt komen ze nog terug tot 24- 23 waarna de scheidsrechter afsloot. Een belangrijke overwinning voor HVBS.

Hierdoor blijven ze aansluiting houden met de middenmoot.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken