Ga naar hoofdinhoud

2017-01-07 | Heeten DS1 – HVBS DS1 | 21-25

HVBS wint met slim spel van directe concurrent.

Zaterdag 7 januari speelde de dames van HVBS in Heeten tegen de gelijknamige ploeg, hun eerste wedstrijd van dit jaar. HVBS stond als 10e geklasseerd, Heeten 1 plek lager met hetzelfde puntenaantal. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een onnodig gelijkspel (18-18).

HVBS begon de wedstrijd fel, ondanks dat er 3 speelsters afwezig waren. Er werd gestart in een overtal situatie waarbij de keeper langs de kant moest staan, dit resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong. De afspraak een ‘tandje lager’ te handballen, vanwege de beperkte wissels, zorgde dat Heeten niet in hun spel kwam. Rustig, degelijk handbal, zonder veel onnodige fouten, met eenstrakke penalty van Sasha Roelofs en makkelijke doelpunten vanaf de opbouw rij, zorgde ervoor dat halverwege de eerste helft er een ruime voorsprong op het scorebord stond. Eerder afgesproken wissels werden goed uitgevoerd, met tactisch coachen van Aart Souverein leek het prijsschieten in Heeten. Een doelpunt op slag van rust van Simone Offringa maakte de ruststand 9-14.

Tijdens de rust werd benadrukt vooral de focus te behouden en de linkshandige opbouwer van Heeten van scoringskansen te ontzien. Na rust nam Heeten het eerste doelpunt, wat HVBS fellermaakte. Hierdoor werden er wat tijdstraffen gemaakt. Wederom werd er weer gemakkelijk gescoord. Keepster Jannike van de Vuurst stopte daarnaast de nodige ballen, hierdoor kregen de hoekspeelsters van Heeten weinig kans. Tien minuten voor het eindsignaal verslapte de aandacht wat, waardoor het verschil van zeven doelpunten minder werd. Tot slot maakte de cirkelspeelster van HVBS, Liandra van Koot, het laatste doelpunt wat resulteerde in een 21-25 eindstand.

Zaterdag 14 januari speelt HVBS thuis in sporthal de Stormvogel tegen OBW. Wederom belangrijk, want bij winst belandt HVBS in de ‘veilige’ middenmoot.

lees hieronder het wedstrijdverslag van de tegenstander

Na alle feestdagen, kerstkalkoenen, oliebollen en champagne vanwege de start van het jaar 2017 mochten we dan eindelijk weer aantreden voor een lekkere pot handbal. Tegenstander: het team van HVBS, dat evenveel punten heeft als wij. Het was dus een belangrijke pot en dat beseften we terdege. We hadden er ook zin.

Eigenlijk vanaf het begin liepen we achter de feiten en de tegenstander aan. De dames van HVBS speelden het ook slim. Omdat ze maar één wissel hadden, drukten ze vanaf het begin en waar het maar mogelijk was het tempo van de wedstrijd. Ze kregen daar ook alle ruimte voor.

Na een ruststand van 11-17 liepen de dames van HVBS in de tweede helft nog verder uit. Gelukkig wisten we tegen het eind van de wedstrijd nog wat terug te komen om zo een beetje een dragelijke eindstand van 21-25 op het bord te krijgen.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken