Ga naar hoofdinhoud

2016-12-03 | Pacelli DS1 – HVBS DS1 | 33-18

HVBS kan stijgende lijn niet doorzetten tegen koploper Pacelli.

Zaterdag 3 december speelden de dames van HVBS een uitwedstrijd tegen de huidige koploper van de hoofdklasse B, Pacelli.
De dames van HVBS die vorig weekend na winst in euforische stemming waren, wilden de stijgende lijn voortzetten.
Coach Aart Souverein was na een week van afwezigheid weer van de partij en maakte voorafgaand aan de wedstrijd de doelstelling duidelijk. De dames moesten hun eigen spel spelen, rust bewaren en snel terug verdedigen.
Na het fluitsignaal begon HVBS sterk met een aanval die resulteerde in een doelpunt van Denise Zwaan vanaf de cirkel. Helaas stond er na deze vliegende start al snel een flinke achterstand op het scorebord. Halverwege de eerste helft was er een periode van maar liefst 8 minuten waarin geen enkel doelpunt voor HVBS viel. Hierbij werd er niet scherp verdedigd en was HVBS vooral tegen zichzelf aan het handballen. Ruststand 15-5.
Er volgde een keeperswissel waarbij Hillegonde van Twillert onder de lat mocht plaatsnemen. Opnieuw kwam HVBS snel tot scoren. Marina de Jong wist een aantal keer het net te vinden. Tevergeefs, want de achterstand viel niet meer in te halen. Pacelli profiteerden van de fouten van HVBS en strafte deze hard af met een aantal break-outs. Marielle van der Horst en Denise Zwaan maakten nog een paar prachtige doelpunten wat de eindstand op een treurige 33-18 in het voordeel van Pacelli bracht.

Volgende week spelen de dames van HVBS een thuiswedstrijd in sporthal De Stormvogel om 20.00. Ditmaal tegen Groessen die met een gelijk aantal punten op ranglijst staan.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken