Skip to content

2016-02-20 | Gastvrij/Wijhe ’92 DS1 – HVBS DS1 | 23-20

Het Overijsselse Olst-Wijhe was zaterdagavond het strijdtoneel van de nummer 8 tegen de koploper van de hoofdklasse B. Vorige ontmoetingen gingen altijd over een kansloze missie en flinke uitslagen waren het gevolg. Hoe anders zou het zaterdag lopen.

De dames van HVBS waren licht gehandicapt door de afwezigheid van Roos, een rugblessure bij Jannike, en Lisanne die haar hoofd had gestoten tegen een betonnen paal. Maar … dat mocht de spirit niet drukken. Brutaal werd een voorsprong genomen bij 1-2. Hierna zakte het spel wat in en werd er onnodig balverlies geleden. Tegen Wijhe is balverlies “killing”. Ze schakelden razendsnel over naar breaks en snelle tegenaanvallen. Dit resulteerde in een tussenstand van 12-6 met nog 8 minuten te gaan in de eerste helft. Nu toonden de Spakenburgse kanjers hun weerstandsvermogen en stroopten te mouwen nog eens op. Een inhaalrace werd ingezet. Er werd geen balverlies meer geleden en de kansen werden vakkundig afgemaakt. De ruststand werd 13-10 in het voordeel van de koploper.

In de rust werden nogmaals de belangrijkste tactische afspraken doorgenomen. Geen onnodig balverlies en kansen afmaken.

Wie had gedacht dat Wijhe in de tweede helft hun surplus aan snelheid zou gaan benutten kwam bedrogen uit. De dekking van HVBS stond als een huis en Jannike excelleerde in het doel met een stoppercentage van maar liefst 58%. Omdat Marina er al 7 had inliggen kreeg zij mandekking. Nu moest de rest van het team het scorende vermogen overnemen. Dit lukte uitstekend met als slagroom op de taart een pass van Annet vanaf de hoek naar Sacha op de cirkel die met een “Flieger” effectief afrondde. Lange tijd bleef het verschil 2 doelpunten in het voordeel van Wijhe.
Helaas kostte een ondertal situatie twee doelpunten en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 23-20 voor de lijstaanvoerder uit Wijhe.

Verliezen is nooit leuk, maar de meiden van HvBS konden met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Ze hadden fantastisch gespeeld en in deze vorm zullen er nog wel een aantal wedstrijdpunten aan het totaal worden toegevoegd. De beloning kwam later toen bleek dat OBW had verloren en HVBS officieel niet meer is in te halen en veilig is voor degradatie.

Dit team is in een jaar tijd gegroeid van een degradatiekandidaat tot een stevige middenmoter.

Complimenten!

De doelpunten werden gemaakt door:

Annet (3x), Denise (2x), Dominique (1x), Liandra (2x), Lisanne (1x), Mariëlle [1x], Marina [8x] en Sacha [2x]

Uw verslaggever.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken