Skip to content

2015-11-28 | Fortissimo DS2 – HVBS DS1 | 17-23

Het vlaggenschip van HVBS DS1, moest afzakken naar de zuidelijker delen van de provincie Utrecht om aan te treden tegen de nummer laatst van de hoofdklasse B, namelijk Fortissimo 2. Vorig seizoen was het een zeer gelouterde ploeg met veel ervaring. Dit seizoen is het team drastisch verjongd met A-junioren. Met winst zouden goede zaken kunnen worden gedaan voor de ranglijst.

De Spakenburgsen gingen direct erop en scoorden heel snel twee doelpunten. Hierna ging het even gelijk op, maar in het verloop van de eerste helft werd er goed verdedigd en redelijk aangevallen.

De ruststand was 8-13 in het voordeel van HvBS. Enige minpuntje was het missen van de vele gecreëerde kansen. Wel was de voorzichtige rentree van Sacha Roelofs met een mooi doelpunt uit de hoek een leuke opkikker.

Na de rust brak het beruchte en gevreesde dipje weer eens aan. Door het missen van de vele vrije kansen kreeg het jeugdige Fortissimo DS2 nieuw elan en kon zo terug komen in de wedstrijd tot een tussenstand van 14-15. Toen in ondertal Liandra van Koot en Roos van Dijk-Koelewijn met drie snelle tegenaanvallen even zoveel konden scoren was de weerstand gebroken en speelde HVBS de wedstrijd gedegen uit. Ondanks de verschillende ondertalsituaties en mandekking voor Marina Heinen-de Jong werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot een verdiende eindstand van 17-23 in het voordeel van HVBS.

Hierdoor stijgt dames 1 een plaatsje op de ranglijst naar plek 8. Het komende weekend is speelvrij ivm het verjaarsfeest van de goedheilig man. Over twee weken is de tegenstander OBW uit Zevenaar in sporthal de Kuil. Een directe concurrent en dan zullen twee punten zeer welkom zijn.
Met het vertoonde spel en de vele kansen die werden uitgespeeld moet een goed resultaat mogelijk zijn.

De doelpunten werden gemaakt door: Annet Koelewijn, (3x), Denise Zwaan (1x), Dominique Ruizendaal (2x), Liandra van Koot (1x), Mariëlle van der Horst (2x), Marina Heinen-de Jong (9x), Roos van Dijk-Koelewijn (4x) en Sacha Roelofs (1x).

uw verslaggever

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken