Ga naar hoofdinhoud

2015-11-21 | HVBS DS1 – Wesepe DS1 | 24-21

In verband met de derby aan de Westmaat werd de handbalwedstrijd tussen de nr 9 en nr 4 van de Hoofdklasse B gespeeld in sporthal de Kuil. Door die derby was er ook minder publiek dan anders, maar die waren wel net zo fanatiek en luidruchtig.
HVBS startte nerveus en liep snel tegen een 0-3 achterstand aan. Gelukkig werden de vizieren afgesteld en de dekking gesloten en stond het ook weer snel 4-4. Hierna kende de ploeg uit het vissersdorp een sterke periode die werd gekenmerkt door een stugge verdediging, weinig balverlies en het afmaken van de kansen. De tussenstand was 9-6. Wesepe liet zich niet overdonderen en met
enkele slimme wisseltjes werd HVBS een paar keer verschalkt en brak de rust aan met een stand van 12-11.
In de rust werden de mandarijnen rondgedeeld en de dekking werd nog eens extra doorgesproken.
Dit werd niet goed uitgevoerd want binnen 1 minuut was de score omgedraaid tot 12-13. Hierna gingen de ploegen gelijk op met goed verdedigend werk waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Zo’n 12 minuten voor het einde, bij een stand van 17-19, ging HVBS er nog eens extra tegenaan. Er werd 6x(!) achter elkaar gescoord zonder 1 tegendoelpunt. Met nog 2 ½ minuut te spelen en een stand van 23-19 werd er omgeschakeld naar consolideren en werd de overwinning, verdiend, binnengehaald. Eindstand 24-21.
Het spel was het aanzien meer dan waard en elke week zit er progressie in het vertoonde spel. Dat beloofd wat voor de komende wedstrijden. Die laatste 3 wedstrijden van de eerste competitiehelft moeten worden afgewerkt tegen ploegen die lager geklasseerd zijn op de ranglijst. Daar zouden nog wat punten te halen moeten zijn, zo lijkt het.
De doelpunten werden gemaakt door: Annet Koelewijn, (4x), Denise Zwaan (3x), Dominique Ruizendaal (1x), Liandra van Koot (2x), Mariëlle van der Horst (3x), Marina Heinen-de Jong (7x) en Roos van Dijk-Koelewijn (4x).
ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken