Ga naar hoofdinhoud

2015-10-17 | Heeten DS1 – HVBS DS1 | 20-21

Opnieuw moesten de dames van HVBS aantreden tegen de koploper van de competitie.

Dit keer was het Heeten in het pittoreske Heeten op de Sallandse heuvelrug. Deze tegenstander had de eerste twee wedstrijden redelijk makkelijk gewonnen en de Spakenburgse dames waren dus gewaarschuwd. HVBS was licht gehandicapt door de afwezigheid van Jannike v.d. Vuurst waardoor haar plaats werd ingenomen door Ilse Hop van de B-junioren.
Hillegonde Bos had afgelopen week nog in het ziekenhuis gelegen in verband met een astma-aanval en was nog niet helemaal hersteld.

De hele eerste helft waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Mooie aanvallen en goede verdedigingsacties werden afgewisseld met missers en blunders. De spanning was bijzonder groot en HVBS kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat. Op doel stond de niet helemaal fitte Hillegonde de ballen uit haar doel te ranselen. Door maar liefst 13 (!) reddingen in de eerste helft, hield ze haar team in de wedstrijd. Ook Marina Heinen liet zich zien en scoorde 6 van de 9 doelpunten in deze helft. De ruststand werd vastgesteld op 10-9 voor de thuisploeg.

In de rust werden nog diverse zaken doorgesproken en accenten verlegd. De tweede helft was een kopie van de eerste waarin beide teams om beurten op voorsprong kwamen, maar niet een beslissend gat konden slaan. Tot 10 seconden voor het einde, bij een stand van 20-20, Heeten een niet te missen vrije kans toch miste. Razendsnel bracht Hillie de bal in het spel direct naar Marina. Met precies 1(!) seconde op de klok bedacht die zich geen moment en roste vanaf ruim 15 meter de bal straks in het kruis. 20-21! De eerste overwinning was een feit en het was een hele fijne.

Dit team heeft laten zien dat ze door samenwerking en wilskracht heel ver kunnen komen en nog veel tegenstanders pijn kunnen doen.

Volgende zaterdag staat de derby tegen BDC op het programma. Dat kan zo maar een hele leuke wedstrijd worden. Vele sentimenten zullen dan een rol spelen en het team wat daar het beste mee omgaat zal hoogstwaarschijnlijk aan het langste eind trekken.

Doelpunten werden gemaakt door:

Annet Koelewijn (1x), Sacha Roelofs (1x), Sanne Aarsman (1x), Mariëlle v.d. Horst (3x), Roos v. Dijk-Koelewijn (4x) en Marina Heinen-de Jong (11x)

Lees hieronder het verslag van de tegenstander

Na twee wedstrijden op rij gewonnen te hebben, gingen we vol goede moed de wedstrijd in tegen HVBS. De eerste helft gingen wij gelijk op. Het was lastig om door de verdediging te komen van HVBS en de scherpte ontbrak bij het afronden op doel. Hierdoor maakte wij het onszelf erg lastig en gingen we de rust in met 10-9.

Doordat we de eerste helft met een voorsprong eindigde, gaf het ons weer motivatie om de stijgende lijn vast te houden. Dit konden wij helaas niet realiseren en voordat we het wisten stonden we alweer gelijk. HVBS kwam terug in de wedstrijd en we vonden het moeilijk om ons eigen spelletje vast te houden. Hierdoor overliepen wij onszelf en gaven het op bepaalde momenten weg.

De laatste vijf minuten waren erg spannend. Wij hadden eindelijk de voorsprong weer te pakken tot de laatste twee minuten. Je ziet dat wij het lastig vinden om onder druk te presteren en zorgvuldig met de bal om te gaan. Voordat we het wisten stonden we gelijk en had HVBS de bal in de laatste seconden van de wedstrijd. De laatste bal ging twee seconden voor tijd het doel in, waardoor de eindstand 20-21 is geworden in het voordeel van HVBS.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken