Ga naar hoofdinhoud

2015-10-10 | HVBS DS1 – Letelle DS1 | 17-22

10 oktober 2015
HVBS delft onderspit tegen koploper.

In een vreemde sporthal “Icoon” in Vathorst moesten de dames van HVBS hun thuiswedstrijd tegen koploper Lettele spelen. De thuishal “de Kuil” was tijdelijk in gebruik voor de opvang van vluchtelingen.

Het eerste kwartier was voor de Spakenburgsen wat resulteerde in een tussenstand van 8-3. Helaas konden ze het hoge tempo en schotzekerheid niet helemaal volhouden en kon Lettele terugkomen in de wedstrijd. Enkele onnodige tijdstraffen en wat onnozel balverlies leidden tot een ruststand van 10-11 in het voordeel van de bezoeksters.

De tweede helft pakte heel anders uit. Lettele scoorde aan de lopende band en HVBS had hierop geen enkel antwoord. Matig verdedigen en slecht afronden betekende dat de koploper 6x(!) achter elkaar kon scoren zonder een tegendoelpunten te incasseren. De tussenstand werd hierdoor 11-17! Toch lieten de meiden uit het vissersdorp niet de moed zakken en probeerden nog een inhaalrace in te zetten. Dit lukte tot op zekere hoogte (16-19) maar de afstand was te ver om helemaal te kunnen inlopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 17-22.

Het vertoonde spel in het eerste en laatste kwartier liet zien dat HVBS ieder tegenstander pijn kan doen. Nu is het zaak om dat 60 minuten vol te houden en dan zullen de eerste punten zeker komen.

Aanstaande zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Heeten in Heeten op het programma. Ook die tegenstander staat aan kop van de ranglijst, dus de HVBS-ers weten wat ze doen staat. Alleen nu wel vier kwartier volhouden.

BB

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Gesteund door het mooie resultaat van de eerste wedstrijd op weg naar Amersfoort, waar de wedstrijd tegen HVBS werd gespeeld. Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden daar waren de dames voor gewaarschuwd.

De eerste 20 minuten kregen we geen vat op het fysieke spel van de tegenstander. We kwamen op een 8-3 achterstand. Onder aanmoedigingen van trouwe supporters werden de ruggen gestrekt en de aanval begon te lopen. Aanval na aanval werd er gescoord en de verdediging goed gesloten. Ruststand 10-11 in ons voordeel.

De tweede helft werd de voorsprong werd langzaam uitgebreid naar 11-16. HVBS schroomde nog steeds niet om zonder fysiek geweld te spelen, maar onze meiden gingen er steeds beter mee om. Uiteindelijk behaalden we verdiende overwinning met 17-22 en hebben we inmiddels 4 punten uit 2 wedstrijden.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken