Ga naar hoofdinhoud

2015-10-03 | Groessen DS1 – HVBS DS1 | 24-20

Onverzettelijkheid nog ver weg.

Zaterdagavond 3 oktober was het zover. De competitie 2015-2016 stond op het punt van beginnen. Vanaf begin augustus was er flink getraind, geoefend, gebootcamped en gelachen om goed voorbereid aan de start te staan van een moeilijk seizoen. Dit jaar zal een versterkte degradatieregeling gelden om terug te gaan van vijf hoofdklassen naar vier.
De tegenstander was de volkomen onbekende promovendus Groessen. Bij de ploeg uit Spakenburg waren nogal wat personele wijzigingen. Van het team van vorig seizoen waren Ellen de Jong, Amber Koelewijn en routinier Femke Intema gestopt. Daarentegen was Roos van Dijk-Koelewijn terug van zwangerschap en bevalling en kwam nieuweling Liandra van Koot de gelederen versterken. Helaas was Simone Offringa nog geblesseerd.
De wedstrijd begon bijzonder nerveus met veel onnodig balverlies. Toch ging de strijd gelijk op tot vijf minuten voor rust. Enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechters vielen uit in het nadeel van HVBS. Mede hierdoor werd de ruststand 12-8. Licht geflatteerd.

In de rust werden de zaken doorgesproken en andere afspraken gemaakt. Toch begon de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. Discutabele beslissingen vielen steeds in het nadeel van de meiden uit het vissersdorp. Bij een tussenstand van 20-11 (!) gingen de mouwtjes nog eens extra omhoog. Met soms leuk en attractief handbalspel werd aan een inhaalrace begonnen. Helaas was de tijd te kort om de opgelopen schade volledig te herstellen en eindigde dit duel met een onnodig verlies van 24-20 in het voordeel van Groessen. Een onnodig verlies van twee kostbare punten.

Aanvallend was het bij vlagen redelijk goed door mooi samenspel en prachtige individuele acties, maar in de dekking was er sprake van een collectief falen. Slap verdedigen en geen goede communicatie waren onder andere de oorzaak van dit falen.

As dinsdagavond wordt er gebekerd tegen Leidsche Rijn en ook komende zaterdag tegen Lettele zal er verdedigend uit een ander vaatje moeten worden getapt. Toch zullen ook daar kansen zijn om te winnen als het team tot het besef komt dat het allemaal een stukje sneller en harder moet.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken