Ga naar hoofdinhoud

2015-04-11 | Pacelli DS1 – HVBS DS1 | 20-19

Wat een ongerechtigheid!

Op zaterdagavond stond de verre reis naar het Achterhoekse Zieuwent op het programma.

Deze wedstrijd tegen de plaatselijke matadores Pacelli moest in een overwinning worden omgezet om een kans op directe handhaving te realiseren. De tegenstander stond op de vierde plaats, maar dat boezemde de dames uit Spakenburg geen ontzag in. Ze hadden er zin in.
De eerste helft was een volledige gelijkopgaande strijd met twee ploegen die stevig stonden te verdedigen met respect voor elkaar. Snelle tegenaanvallen en mooie tactische combinaties werden op de vloer gelegd. De enige dissonant van de soloscheidsrechter die behoorlijk inconsequent floot waardoor de speelsters en coaches niet wisten waar ze aan toe waren. Het publiek was de grote winnaar en de rust werd bereikt met een stand van 12-11 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon stroef voor de Spakenburgsen doordat er enkele fraai gecreeërde kansen niet doeltreffend werden afgerond. Pacelli liep uit naar 14-11. Na tien minuten werden de mouwen nog eens opgestroopt en begon een periode waarin HvBS heer en meester was van het spel. Met fanatiek en duidelijk verdedigen en prachtige aanvalscombinaties werdt het ene na het andere doelpunt achter de lijn van Pacelli geschoten. De stand werdt omgebogen naar 15-18 met nog tien minuten te gaan.
Helaas wordt het verhaal saai, maar wederom draaide de scheids de zaken om en stuurde binnen 15 seconden drie(!) speelsters van HvBS met een tijdstraf naar de bank. Met drie tegen zes was het een onbegonnen zaak en Pacelli was dolblij met deze kans. Ze liepen snel uit naar 20-18 met nog twee minuten te spelen. Nu was de spanning te snijden en beide partijen misten verschillende mooie kansen. Ook werden de dames uit het vissersdorp een drietal penalties onthouden en een glaszuiver doelpunt werd afgekeurd!
De coach probeerde nog te stunten door de keepster te wisselen voor een extra veldspeelster. Dit leverde nog twee kansen op die, helaas, niet werden benut.
De eindstand kwam uit op 20-19.

HvBS had gestreden voor wat het waard was en had, gezien het spelbeeld, verdient om te winnen. Ze kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze pot. Met een “normale” spelleiding waren de punten zeker binnen gehaald.
Later bleek dat het geen verschil maakte. De nummer laatst had dik verloren van de nummer 10 op de ranglijst. Dit betekent dat deze sterke groep zich mag gaan opmaken voor nog een huzarenstukje bij de promotie-degradatiewedstrijden van 25 april. Daarin wordt gespeeld voor een plek in de hoofdklasse. Gezien de laatste wedstrijden is dat meer dan verdiend zijn. Plaats, tijd en sporthal zijn nog niet bekend.

De doelpunten werden gemaakt door: Corine van den Brom (3x), Dominique Ruizendaal (1x), Femke Intema (1x), Margriet van Kesteren (2x), Marina Heijnen-de Jong (6x) en Sacha Roelofs (6x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken