Skip to content

2015-03-24 | HVBS DS 1 – Auto Service/Haarle Dames 1 | 25-19

Op een “gewone” doordeweekse dinsdagavond was het plotseling erg druk in sporthal de Stormvogel. Waar normaal de dames en meiden van HvBS hun trainingen afwerken, stond nu de inhaalwedstrijd tegen Haarle op het programma.
Een heel belangrijke wedstrijd, omdat het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst slechts 3 punten was. Voor de Spakenburgsen was het erop of eronder. Bij verlies was de degradatie een feit. Winst moest, leuk spel mocht.
Als extra steunmiddel werd Jos Grob gevraagd om voor de wedstrijd nog een stukje teambuilding te doen. Dit deed hij graag en met verve.
De wedstrijd was nog maar 8 seconden onderweg of het eerste doelpunt van HvBS lag al in het net! Met goed verdedigend werk en snelle aanvallen kwam de stand op 4-0 voordat tegenstander Haarle nog maar had kunnen ademhalen. Hierna ontspon zich een mooie wedstrijd die mooie staaltjes tactisch handbal liet zien. De dekking vertoond af en toe een scheurtje, maar dat werd gecompenseerd door goed aanvallend spel met snelle breaks en 2e-fase aanvallen.
Het afronden liet nog iets te wensen over, anders hadden er voor de rust al 25 ingelegen. Nu was de ruststand 14-7.

In de theepauze werd de zaken nog eens aangescherpt, afspraken herhaald en de doelstelling nog eens duidelijk vastgesteld.

In de tweede periode ging het gelijk op tot 18-11. Hierna kregen de dames uit het vissers- en bakkersdorp hun, inmiddels beruchte, dipje. Even lukte het niet meer. De aanvallen werden niet meer doeltreffend afgesloten en in de dekking sloot het ook niet altijd even goed. Normaal duurt zo’n dipje 10-15 minuten. Nu kon de ploeg zich na 5 minuten opnieuw focussen en werd het losgelaten draadje weer opgepakt. Na een tussenstand van 18-15 werd de wedstrijd verdiend winnend afgesloten met 25-19.
Met hulp van de “golden oldies” uit het combiteam, waarvoor dank, was dit HvBS duidelijk de betere ploeg zo erkende de coach van de bezoeksters ruiterlijk.
Aanstaande zaterdag staat er nog een zware pot te wachten. Dan komt de nummer 3 van de ranglijst LHC naar het IJsselmeerdorp. Uit werd er geflatteerd van verloren, maar werd er 50 minuten kordaat partij gegeven. Tegen LHC zijn er duidelijk mogelijkheden zoals dat tegen de nummers 4 en 5 ook was. Er is winst te halen! Zeker als het spel van gisteren wordt
doorgetrokken.

De doelpunten werden gemaakt door: Chrissie Rijkhoek (3x), Corine van den Brom (4x), Femke Intema (5x), Lisanne van der Horst (2x), Margriet van Kesteren (4x), Marina Heijnen-de Jong (4x), Pamela Schoenmaker (1x), Sacha Roelofs (1x) en Sanne Aarsman (1x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

 

Bron: Gooi en Eemlander | 2015-03-25
Bron: Gooi en Eemlander | 2015-03-25

lees hieronder het verslag van de tegenstander en bekijk de foto’s

Deze inhaalwedstrijd tegen HVBS had maar één duidelijk doel; kosten wat kost de punten mee naar huis nemen. Na een goede voorbereiding was de conclusie niet zo moeilijk. Ons oude snelle spelletje en vechten voor iedere bal moesten ons de twee punten opleveren. Aangekomen in Bunschoten-Spakenburg werd ons al snel duidelijk dat HVBS de dames met ervaring had opgesteld ten koste van enkele jonge meiden. Een aantal van hen mocht zelfs plaats nemen op de tribune.
Waar wij de wedstrijd zwak begonnen was HVBS scherp en snel op de break-out. We stonden dan ook al snel 4-0 achter. Na enige positieve aanmoediging van de kant kwamen we op schot met een paar mooie doelpunten van Iris Kemper. We wisten beter de gaten te vinden in de verdediging van HVBS waar deze eerst potdicht leek te zitten. We konden iets inlopen maar de voorsprong kwam er niet. Het verschil werd niet kleiner dan drie doelpunten. Door opnieuw een zwakke periode van ons kon HVBS vlak voor rust nog vier keer achter elkaar scoren en ging de score van 10-7 naar een ruststand van 14-7.
In de rust werden we door Inge Zwijnenberg, die helaas nog steeds geblesseerd langs de zijlijn staat, nog eens goed op de feiten gedrukt. Deze wedstrijd moesten we gewoon winnen. Ondanks de ruime achterstand was het spelletje nog niet gespeeld. Er viel nog genoeg te halen voor ons maar dan moesten we nu wel de knop omzetten. Meer gebruik maken van onze snelheid, de hoeken direct op de break gevolgd door een snelle tweede en derde golf. Hier viel voor ons meer te halen dan in een zes tegen zes situatie. Maar ook moesten we blijven schieten vanuit de tweede lijn om ruimte te maken voor Sandra Heerink op de cirkel.

In de tweede helft viel het eerste doelpunt aan de kant van HVBS gevolgd door opnieuw een mooi doelpunt van Iris vanuit de tweede lijn. Daarna ging het lang gelijk op en gingen we langzaam weer geloven in een betere afloop. Mede dankzij een paar snelle breaks van Anique Besten kwamen we op een verschil van vijf doelpunten. Er kwam steeds meer ruimte in de verdediging van HVBS en de kansen werden door ons beter afgerond. Van 18-9 kwamen we knap terug naar 18-13.
Helaas was de achterstand in de rust al te groot om volledige aansluiting bij HVBS te vinden. Na zestig minuten gespeeld te hebben stond er uiteindelijk 25-19 op het scorebord.

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken