Skip to content

2015-03-07 | Fortissimo DS2 – HVBS DS1 | 22-12

De tweede achtereenvolgende uitwedstrijd ging ditmaal naar Fortissimo in het centrum van kersentelersland, Cothen.
De dames van HVBS waren incompleet door drie afwezigen; Femke Intema, Annet Koelewijn en Ellen de Jong waren om diverse redenen niet beschikbaar.
Het belang van de wedstrijd was groot. Fortissimo 2 stond slechts enkele punten voor de Spakenburgse dames. Wel had de Cothense tegenstander zichzelf versterkt met een aantal
speelsters uit het eerste team, die pas de volgende dag hoefden te spelen.
De eerste helft ging redelijk gelijk op, waarbij opviel dat de dekking, meestal het sterkste onderdeel, nu niet goed functioneerde. Ook aanvallend werden er redelijk wat kansen gecreeerd, maar paal en lat stonden een hogere score niet toe.
Na een tussenstand van 8-5 werd een ruststand bereikt van 11-5 in het voordeel van Fortissimo 2.

In de rust werden afspraken nog eens aangescherpt en verduidelijkt.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Veél pech met afronden op paal en lat stonden een mogelijk succes in de weg. Ook de dekking kon maar niet naar een hoger niveau worden gebracht.
Hoe hard de Spakenburgsen ook werkte, het betaalde zich niet uit. Positief is dat er veel kansen werden uitgespeeld. Negatief was de uiteindelijke effectiviteit.
Fortissimo  was daarin veel beter en dus “at the end” wel de verdiende winnaar.

Aanstaande zaterdag komt de koploper Voorwaarts op bezoek in de Kuil. Niemand verwacht er veel van, maar een stunt zou zomaar mogelijk kunnen zijn. Laten we het hopen.

De doelpunten werden gemaakt door: Denise Zwaan (1x), Dominique Ruizendaal (1x), Lisanne van der Horst (1x), Mariëlle van der Horst (1x), Marina Heijnen-de Jong (5x), Sacha Roelofs (2x) en Sanne Aarsman (1x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken