Ga naar hoofdinhoud

2015-02-28 | OBW DS1 – HVBS DS1 | 20-14

Op zaterdagavond werd aangetreden tegen de directe concurrent OBW in Zevenaar.
De sporthal was goed gevuld met ook nog enkele meegereisde supporters uit Spakenburg.
De dames van HVBS begonnen nerveus en konden niet echt een vuist maken tegen de Zevenaarse dames, die versterking hadden aangerukt door bijvoorbeeld een oud-international.
Na een kwartier spelen stond er 5-1 op het scorebord en waren de Spakenburgsen veroordeelt tot een inhaalrace. Mede door de “warrige” leiding van de scheidsrechters kon hier niet echt sprake van zijn, maar in ieder geval ging de eerste helft verder gelijk op en werd de theepauze gehaald met een stand van 9-5 in het voordeel van de thuisploeg.
Na de rust stroopten de fighters uit het vissersdorp de mouwen nog eens extra op en kwamen terug tot twee doelpunten verschil. Tussenstand 10-8. Helaas besloten de heren in het zwart dat het te spannend werd en kreeg HvBS een tijdstraf.
OBW profiteerde gretig en het verschil was weer vier. Tussenstand 12-8. Toch gaven de HvBSers zich nog niet gewonnen en weer werd de kloof bijna gedicht. Tussenstand 12-10. Opnieuw ingrijpen van het arbitrale duo door middel van opnieuw een tijdstraf voorkwam een verder aansluiten van HvBS. Tussenstand 14-10. Met echte vechtersmentaliteit en onverzettelijkheid werd de tussenstand weer tot twee doelpunten verschil terug gebracht 15-13. Hierin, maar in de hele wedstrijd, had Jannike van der Vuurst een groot aandeel met meer dan 50% gestopte ballen. Een onwaarschijnlijk hoog percentage! De dekking kreeg maar geen grip op de uitblinkster aan de zijde van OBW, Bauke Jansen. Zij scoorde uiteindelijk 10(!) doelpunten.
Na het missen van een 7 meter en een vrije kans leken de Spakenburgse vrouwen gebroken en werd de eindstand bepaald op 20-14. Licht geflatteerd, maar desalniettemin een grote domper.
De dames uit Zevenaar waren beter deze wedstrijd maar met een ander koppel als scheidsrechters was de uitslag wellicht anders uitgevallen…

Toch zijn nog niet alle kansen op klassebehoud verkeken. Het vertoonde spel was niet altijd even goed, maar de inzet en werklust waren dat zeker wel. Er komen nog vijf wedstrijden waarin 6-8 punten halen zeker tot de mogelijkheden behoort.

Als het balverlies kan worden beperkt en de dekking nog wat beter georganiseerd wordt dan is alles nog mogelijk.

De doelpunten werden gemaakt door: Chrissie Rijkhoek (3x), Femke Intema (1x), Margriet van Kesteren (1x), Mariëlle van der Horst (1x), Marina Heijnen-de Jong (5x), en Sanne Aarsman (3x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken