Ga naar hoofdinhoud

2015-01-31 | Keukenland/Wijhe 92 DS1 – HVBS DS1 | 28-13

In het schitterende sportcomplex “De lange slagen” in Wijhe/Olst stond het duel tussen de
nummer 1 en laatst op het programma. De eerste wedstrijd in Spakenburg was een walk-over voor Wijhe. De wedstrijd werd benadert als een veredelde oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander.
De eerste helft was er een van gemiste kansen met beide verdedigingen die goed stonden, was het de lijstaanvoerder die beter omging met de mogelijkheden. Speltactisch was het niet hoogstaand, maar de breaks en snelle tegenaanvallen na balverlies waren best effectief. Dit resulteerde in een ruststand van 11-4 voor de thuisploeg.

Het tweede bedrijf zag er anders uit. De Spakenburgse dames stroopten de mouwen nog eens extra op en gaven flink tegengas. De strijd ging gelijk op en was het aanzien meer dan waard. Helaas brak na een kwartiertje een periode van onachtzaamheid op en werd er een paar maal onnodig balverlies geleden waaruit de Wijhese dames met verschillende breaks een extra gat konden slaan. Op het eind bleven de beide ploegen wel in evenwicht, maar konden de dames van HvBS niet terugkomen in wedstrijd. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 28-13.
Na het verschil van twintig doelpunten in de eerste wedstrijd, en nu “slechts” vijftien, was er toch een opgaande lijn te zien. Gezien het feit dat de koploper maar weinig kon scoren uit reguliere aanvallen en het vooral moest hebben van breaks en snelle tweede fase doelpunten, zegt wel wat over de goede dekking van HvBS en het goede keeperswerk van Jannike van der Vuurst voor de rust en Hillegonde Bos na de rust.
De volgende wedstrijd, thuis tegen nummer vijf Lettele, biedt zeker kansen op winst. De potentie is er zeker.

De doelpunten werden gemaakt door: Sacha Roelofs (5x), Annet Koelewijn (2x), Femke Intema (2x), Ellen de Jong (1x), Mariëlle van der Horst (1x), Marina de Jong (1x) en Pamela Schoenmaker (1x).

Met sportieve groet,

Uw verslaggever

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Vanavond stond de wedstrijd tegen HVBS op het programma. HVBS staat op dit moment onderaan onze competitie, maar kijkend naar de wedstrijd van vorige week tegen OBW zegt de stand op de ranglijst weinig.
In tegenstelling tot vorige week wisten wij deze wedstrijd wel naar onze hand te zetten. Dit werd als snel duidelijk doordat wij gelijk uitliepen naar een 5-0 voorsprong. Maar niks is gespeeld en we moesten ons koppie erbij houden. Verdedigend stond het goed en dit leidde ook tot de rusttand van 12-4.
Dit was een wedstrijd waarbij het 2 minuten en penalty’s regenden. Deze werden vanuit onze kant goed benut.
De tweede helft ging moeizamer dan de eerste helft. Hoewel er mooie aanvallen gespeeld werden, werd er in de dekking minder hard aangepakt. Het speltempo van HVBS lag niet zo hoog waardoor wij ons in de dekking soms wat in slaap lieten sussen. Hierdoor reageerden we te laat wat leidde tot een penalty. Dit is iets waar wij in zulke wedstrijden vaker last van hebben en voor ons dus een leerpunt. Boven dit alles hebben wij deze wedstrijd gewonnen met 28-13.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken