Ga naar hoofdinhoud

2015-01-17 | Plus Severijn Heeten DS1 – HVBS DS1 | 15-12

Zaterdagavond werd er weer een tripje gemaakt naar de Sallandse Heuvelrug, naar het plaatsje Heeten, alwaar de dames uit Spakenburg aantraden tegen de plaatselijke trots. Heeten was de enige ploeg waar dit seizoen, tot nu toe, punten tegen werden gehaald.
De eerste helft stond in het teken van veel onnodige technische fouten aan beide zijden met als gevolg een laag aantal doelpunten. Via 1-1, 3-2, 5-3, 7-4 werd het eindelijk 8-4 in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust werden nog eens de afspraken doorgenomen en de puntjes op de bekende i gezet.
De Spakenburgse glorie rechtte de rug en zetten letterlijk de schouders eronder. Met inzet, bezieling en knijterhard werken werd de achterstand terug gebracht naar 9-7.
Dat was het moment dat de “onpartijdige” scheidsrechters het nodig vonden om de wedstrijd volledig in handen van de thuisploeg te geven. HvBS kreeg tijdstraf op tijdstraf, soms zelfs twee tegelijk, waar de tegenstander onbestraft bleef. Ondanks die extra tegenstand bleven de dames van het vissersdorp knokken en geloven in een goede afloop.
Het verschil bleef 1 of 2 doelpunten. Helaas kon die kleine achterstand niet worden ingelopen en ging de wedstrijd, onnodig, verloren met 15-12.
De doelpuntenmaaksters waren: Sacha Roelofs (6x), Marina de Jong (4x) en Dominique Ruizendaal (2x)
Aanstaande zaterdag komen de dames van Wesepe op bezoek. Ondanks de eerdere, ruime, nederlaag een tegenstander waar wel wat te halen valt.

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

lees hieronder het verslag van de tegenstander

We speelden vandaag de wedstrijd tegen HVBS. Omdat we vorige keer tegen HVBS gelijk hadden gespeeld zagen wij de kansen in om te winnen. De wedstrijd startte en gelijk scoorden wij de 1-0. De doelpunten kwamen moeilijk op gang. We begonnen de wedstrijd met onnodig balverlies en afspeel fouten, maar we pakten het snel weer op.  We stonden voor met 5-3 en probeerden dat vast te houden. Dit is gelukt, daarom gingen we de rust in met 8-4. In de rust hebben we besproken dat we de de voorsprong van 4 doelpunten vast moeten houden en dat we scherp moeten blijven. Dit was echter niet zo. We begonnen slordig en gingen gehaast spelen. We lieten HVBS dicht bij komen. Dit mede door een aantal benutte strafworpen aan de kant van HVBS.  Daarna pakten we het weer goed op en bouwden we de voorsprong weer uit naar 3 doelpunten en hebben we deze voorsprong vast gehouden. De eindstand werd uiteindelijk: 15 -12. We hebben deze wedstrijd laten zien dat we in de laatste minuten goed ons hoofd er bij konden houden. We hebben weer geknokt als team en hebben beide punten gelukkig in Heeten gehouden.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken