Skip to content

2015-01-10 | HVBS DS1 – Haarle DS1 | gestaakt

Sporthal de Stormvogel in Spakenburg was zaterdagavond goed gevuld om de dames van HvBS te zien starten aan de tweede helft van de competitie.
Tegenstander was Haarle uit Haarle waarvan de eerste competitiewedstrijd nipt werd verloren met 12-8.
De team samenstelling was wat gewijzigd door de afwezigheid van een drietal speelsters. Vanuit het tweede team kwamen Corinne v.d. Brom, Margriet v. Kesteren en Chrissie Rijkhoek het team versterken.

De eerste helft ging volledig gelijk op waarbij HvBS steeds net aan de goede kant van de score zat. De dekkingen en keepsters stonden aan beide kanten goed waardoor doelpunten kostbaar waren. Vooral ook omdat teveel kansen gemist werden. De ruststand was 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

Ook de tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Over en weer goede dekkingen en regelmatig kansen die werden gemist.
Na 14 minuten en 45 seconden, bij een stand van 14-13 in het voordeel van de Spakenburgse brigade, viel plotseling een deel van de verlichting uit in de hal.
De scheidsrechters Grondveld en Pranger staakten de wedstrijd en koortsachtig werd gezocht naar een techneut die het probleem kon oplossen.
Na ruim 15 minuten was het probleem nog niet opgelost en dat zou op korte termijn ook niet meer lukken. De beslissing om wel of niet door te spelen werd bij de teams gelegd. Daar waren de meningen verdeeld. Een deel wilde doorspelen en een deel vondt het te gevaarlijk. Het zicht van met name de keepsters aan Spakenburgse zijde was ernstig beperkt doordat zij aan de slechte verlichte zijde van het speelveld stonden.
Na ampel beraad werd er besloten om niet meer verder te spelen. De wedstrijd werd formeel gestaakt en het handbalverbond zal een beslissing moeten nemen over het vervolg.
Het team van HvBS was toch wel teleurgesteld omdat het er naar uitzag dat de eerste overwinning van de competitie aanstaande was. Daarentegen was het hele team van mening dat het vertoonde spel perspectief biedt voor de rest van de competitie.
Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen directe concurrent Heeten op het programma. Daar kunnen punten worden gepakt als het spel wordt voortgezet.

Zet ‘m op meiden!

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

lees hieronder het verslag van de tegenstander en bekijk enkele foto’s

Zaterdagavond stond de belangrijke wedstrijd tegen HVBS op het programma. Als we deze wisten te winnen zouden we twee plaatsen stijgen in de ranglijst.
Tijdens het warmlopen werd duidelijk dat HVBS een andere samenstelling had dan tijdens de gewonnen thuiswedstrijd. We wisten daarom dat we er hard voor moesten knokken om de punten mee naar huis de nemen.
De wedstrijd begon gelijk op, HVBS ging vaak in de break omdat wij fouten maakten. Dit wisten we later te herstellen. In de laatste periode raakten wij weer even de grip op de wedstrijd kwijt. We keken tegen een kleine achterstand tijdens de rust, 9-8.

In de tweede helft liep HVBS nog even iets uit, waarna wij weer goed terugkwamen tot een stand van 14-13. Toen viel het licht uit aan één kant van de zaal. Na lang wachten, wikken en wegen is er besloten om de wedstrijd op een ander moment voort te zetten. Wanneer dit wordt is nog onbekend. Wordt vervolgd….

Fotografie: Niels van Kesteren

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken