Ga naar hoofdinhoud

2015-01-03 | HVBS/Fidelitas – U.S DS2 | 17-16

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar stond op het programma. Nadat we twee weken niet getraind hadden zou dit een zware dobber worden. In het begin van de competitie gingen we er van uit dat U.S. ook een van de kanshebbers op het kampioenschap was. Je weet nooit wat voor team ze hebben bij een studenvereniging en in het begin pakten ze nog wel wat punten.
Fried bood ons nog de kans om eerst te trainen voor de wedstrijd en sommige hebben dat ook gedaan. (Of het zin had is weer een ander verhaal).
Na een te lange warming-up voor ons doen begonnen we aan de wedstrijd en liep U.S. snel uit naar 0-2. Toen waren we eindelijk wakker en ging het gelijk op tot de rust.

Het eerste doelpunt in de tweede helft scoorden wij maar daarna was het een rommeltje. Slechte schoten in de verdediging, cirkel aan spelen waar geen ruimte was, balverlies enz. Waar wij normaal snel terug zijn werd er af en toe dwars door onze verdediging een snelle aanval gelopen door U.S.. We geven de schuld maar aan de oliebollen en de drank vd afgelopen weken..
Gelukkig hebben we Hellen op doel staan die ons al vaak gered heeft, zo ook vanavond weer. Het laatste kwartier vd tweede helft waren er wel weer mooie doelpunten te zien en wisten we de punten maar net in Bunschoten te houden.

Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen maar die moet je ook winnend afsluiten en dat hebben we gelukkig gedaan. Over twee weken spelen we tegen nieuwegein en moeten we wel uit een ander vaatje tappen!

lees hieronder het verslag van de tegenstander

De dames van het tweede zijn natuurlijk van uitzonderlijke klasse, maar in een ding verschillen ze niet van de meeste andere stervelingen: met de feestdagen werden er flink wat kerststollen, oliebollen, kerstkransjes en glaasjes champagne naar binnen gewerkt. En die zouden op 3 januari, tijdens de wedstrijd tegen koploper HVBS/Fidelitas, best eens in de weg kunnen zitten.
John had daarom, heel verstandig, een nieuwjaarstraining op het programma gezet. De luie lijven werden in beweging gebracht tijdens onderlinge potjes en… dat betaalde zich uit. Zo fit als wat en met goede moed ging Dames 2 richting Bunschoten.
De dames van de tegenpartij waren groot, slim en geroutineerd. Niet voor niets de koploper dus. Maar blijkbaar moesten zij de eerste nieuwjaarsborrels er nog even uitzweten, want de US-dames kwamen rap op een 3-0 voorsprong. HVBS kroop daarna weer wat dichterbij, maar de strijd ging aardig gelijk op. Er werd lekker op tempo gespeeld en de wodka’s en sambuca’s kwamen er ook aardig uit. In de rust was het advies van coach Eric dan ook om vooral zo door te gaan, maar net wat scherper te zijn met afronden. De kansen waren er wel, maar de ballen gingen er net niet in. Gewoon de bal hard in het doel rammen! (Ida’s advies).
Ook de tweede helft werd het tempo er lekker ingehouden. HVBS begon zich misschien een beetje zorgen te maken. Maar uiteindelijk wisten zij toch met slimme balletjes te scoren en US had vooral last van de paal en de keeper. Uiteindelijk bleef de eindstand steken op 17-16. Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar net niet de puntjes. Maar met deze spirit komt het helemaal goed met Dames 2 en stromen de punten vanzelf binnen. Proost op 2015!

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken