Ga naar hoofdinhoud

2014-11-29 |van Niel/Voorwaarts – HVBS DS1 | 38-11

Het is zaterdagavond! Dat betekent gametime!
Er staat een flinke klus te wachten op de dames van HvBS. Een uitwedstrijd tegen de vigerende nummer twee van de competitie die pertinent in de race willen blijven voor het kampioenschap. Een voorproefje voor een heerlijk avondje … handbal.
Helaas was de Sint niet meegereisd en werden dus geen cadeautjes uitgedeeld.

Het tempo lag behoorlijk hoog bij beide teams. Toch kreeg Voorwaarts de bovenhand omdat zij de kansen genadeloos afstraften. Verschillende breaks en overtalsituaties werden effectief afgerond. Toch probeerden de Spakenburgse dames om aan te haken en het vertoonde spel was in ieder geval beter dan de afgelopen weken. De rust werd bereikt met een stand van 16:5 in het voordeel van de thuisploeg.

Tijdens de rust werden de afspraken nog eens doorgenomen en de puntjes op de i gezet. De tweede helft ging gedurende een minuut of zeven gelijk op, totdat er wat onnodige foutjes werden gemaakt. Die werd direct afgestraft. Hierdoor raakten de dames van HvBS wat in het ongerede.

In het laatste kwartier trad er een waar horrorscenario in werking.
Eerste blesseerde Amber Koelewijn zich met een ingescheurde enkelband en niet veel later werd de enige keepster, Jannike, fors aangelopen door een speelster van Voorwaarts. Jannike tuimelde over de speelster heen en viel daarbij ongelukkig op haar pols. Einde wedstrijd ook voor haar. Hierdoor moest, noodgedwongen, Femke Intema op doel, omdat Hillegonde Bos afwezig was ivm werk.
Femke is natuurlijk geen keepster, maar daar had Voorwaarts geen boodschap aan. Tot overmaat van ramp kreeg Femke ook nog eens een twee minutentijdstraf waardoor Sacha Roelofs op doel mocht om een strafworp te stoppen.
Al met al een verschrikkelijk laatste kwartier waarin de ploeg uit Spakenburg “even” 16 doelpunten om de oren kreeg.
De geflatteerde einduitslag was 38:11.

Overigens was er ook nog het verdienstelijke debuut van een vrij nieuwe speelster, namelijk Simone Offringa.

Hoewel de uitslag geflatteerd was, is het vertoonde spel toch een verbetering ten opzichte van de laatste weken. Dat biedt mogelijk perspectief.

De doelpuntenmaaksters waren: Simone Offringa 4x, Sanne Aarsman 2x, Femke Intema 2x, Mariëlle van der Horst 1x, Dominique Ruizendaal 1x en Sacha Roelofs 1x.

Met sportieve groet,

Uw verslaggever.

lees hieronder het verslag van de tegenstander

Maar er moest natuurlijk een handbalwedstrijd gespeeld worden. Eenmaal in de kleedkamer was het nog even lachen, maar na een zekere tijd moest er echt op de wedstrijd geconcentreerd worden. Na de bespreking werd het tijd voor de warming-up dat werd begeleid door muziek van Dj Roy. Sommige meiden konden het niet laten om even op te gaan in de muziek en een paar danspasjes op los te laten.

De muziek ging uit en de wedstrijd begon. Dit zou een makkie moeten zijn voor Voorwaarts die nummer twee in de ranglijst staat tegen HVBS de nummer twaalf, maar het ging moeizamer dan verwacht. Er is veel gemist, maar kwamen toch op een ruime ruststand van 16-5.

In de rust maakte Miro duidelijk dat hij meer snelheid van ons verwachtte en dat gebeurde ook in de tweede helft, zowel van Voorwaarts als van HVBS. HVBS stond achter en begon ‘harder’ te spelen. De twee minuten en penalty’s werden in voordeel van Voorwaarts uitgedeeld. Gelukkig zijn er geen speelster van Voorwaarts geblesseerd geraakt, maar wel twee speelster van HVBS waaronder de keepster. De keepster werd vervangen door een speelster die normaal in het veld staat, maar deze moest op een gegeven moment ook gewisseld worden omdat zij ook twee minuten kreeg.

De eindstand was 38 – 11 voor Voorwaarts. De punten zijn thuis gebleven en hebben ons doelsaldo opgekrikt.

ledenshop-duinkerken
Back To Top
Zoeken